Rico Engelbarts
13/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2019 10:45

Durfkapitalist Tim Draper: “De Bitcoin-revolutie is nog maar net begonnen”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
durfkapitalist_tim_draper_de_bitcoin_revolutie_is_nog_maar_net_begonnen

In een uitgebreide column op Coindesk schreef Tim Draper, durfkapitalist en Bitcoin-investeerder, over wat hij verwacht van de toekomst van Bitcoin. Ondanks de bearmarkt op dit moment is hij zeer positief, maar niet alleen over Bitcoin.
Tim Draper investeerde in 2011 al voor €218.000 in Bitcoin, maar verloor vanwege de hack van Mt. Gox al zijn Bitcoins. In de column beschrijft hij hoe de Bitcoin-koers slechts 20% daalde, iets wat hem fascineerde. Zijn geloof in Bitcoin werd alleen maar versterkt door dit gegeven, aangezien de vraag naar de cryptocurrency blijkbaar zo groot was dat een dergelijke hack relatief weinig impact had.
Draper is vooral bekend van de 30.000 Bitcoins die hij tijdens een veiling kocht om het verlies dat hij eerder leed enigszins op te vangen. Die Bitcoins waren eerder in handen van Silk Road, een online marktplaats voor drugs. De Amerikaanse autoriteiten wisten beslag te leggen op de crypto-voorraad van Silk Road en veilde deze vervolgens. Draper bood veel meer dan de andere bieders en betaalde uiteindelijk een bedrag van ongeveer €550 per Bitcoin.
In het stuk schrijft Draper onder de indruk te zijn van de manier waarop Bitcoins gebruikt kunnen worden. Zo noemt hij betalingen die zonder frictie of tussenkomst van een derde partij uitgevoerd kunnen worden, maar er zijn daarnaast veel meer use cases volgens hem:

Bedrijven kunnen de blockchain gebruiken om werknemers automatisch hun lonen te betalen, aandeelhouders hun dividenden te betalen, allemaal met uitstekende nauwkeurigheid en geautomatiseerde boekhouding.

Daarnaast zou Bitcoin transacties in de vastgoedmarkt eenvoudiger maken, en kunnen overheden de crypto gebruiken om uitkeringen uit te betalen met behulp van smart contracts. Volgens Draper maakt het de economie eerlijker en veiliger, en werkt het corruptie tegen.
Ten slotte vergelijkt hij de opkomst van Bitcoin met de opkomst van het internet in 1994. In het begin van de internetrevolutie reguleerde de Amerikaanse overheid de technologie vrijwel niet, iets wat volgens Draper een zeer positieve invloed op innovatie heeft gehad. Draper gelooft dat dit ook geldt voor de opkomst van blockchain en crypto, en dat crypto-communities de industrie het beste zelf kunnen reguleren.
Draper is er dan ook ten zeerste van overtuigd dat er een revolutie aan zit te komen:

Ik heb veel ups en downs met Bitcoin meegemaakt, maar ik ben er zeker van dat de Bitcoin-revolutie eraan komt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie