Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Econoom: Amerikaanse sancties dwingen Rusland €8,7 miljard in Bitcoin te investeren

Een Russische econoom claimt dat het land op het punt staat om ongeveer €8,7 miljard in Bitcoin (BTC) te pompen. Dit zou volgens hem een gevolg zijn van de sancties die de VS eerder aan Rusland oplegden.

Volgens Vladislav Ginko wordt Rusland gedwongen grote hoeveelheden aan dollars te dumpen en massaal te investeren in Bitcoin. Ginko zei verder:

Amerikaanse sancties kunnen alleen worden opgevangen door het gebruik van Bitcoin. Vanwege Amerikaanse sancties is de Russische elite gedwongen Amerikaanse activa en Amerikaanse dollars te dumpen en massaal in Bitcoins te investeren. De centrale bank van Rusland heeft $466 miljard aan reserves en moet diversifiëren in het geval er beperkte mogelijkheden zijn om het te doen.

- Advertentie -

Volgens de econoom zal de Russische overheid die $466 miljard op den duur in Bitcoin moeten investeren. De eerste $10 miljard zou al in het eerste kwartaal van dit jaar geïnvesteerd worden.

De opgelegde sancties lijken de Russische economie te raken. President Vladimir Putin zei over die sancties:

Met betrekking tot onze Amerikaanse partners die beperkingen opleggen, waaronder op dollartransacties, denk ik dat dit een grote strategische fout is. Door dit te doen ondermijnen ze het vertrouwen in de dollar als reservevaluta.

Of het land daadwerkelijk miljarden in Bitcoin gaat investeren is nog maar de vraag. Wel is duidelijk dat de sancties een negatief effect op de Russische economie hebben, en dat investeren in de grootste cryptocurrency een van de manieren is om dat effect te dempen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.094,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.906,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.928,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.960,20 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.004,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.906,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.928,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.960,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.004,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.094,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...