Rico Engelbarts
10/01/2019 10:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2019 10:40

Econoom: Amerikaanse sancties dwingen Rusland €8,7 miljard in Bitcoin te investeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Een Russische econoom claimt dat het land op het punt staat om ongeveer €8,7 miljard in Bitcoin (BTC) te pompen. Dit zou volgens hem een gevolg zijn van de sancties die de VS eerder aan Rusland oplegden.
Volgens Vladislav Ginko wordt Rusland gedwongen grote hoeveelheden aan dollars te dumpen en massaal te investeren in Bitcoin. Ginko zei verder:

Amerikaanse sancties kunnen alleen worden opgevangen door het gebruik van Bitcoin. Vanwege Amerikaanse sancties is de Russische elite gedwongen Amerikaanse activa en Amerikaanse dollars te dumpen en massaal in Bitcoins te investeren. De centrale bank van Rusland heeft $466 miljard aan reserves en moet diversifiëren in het geval er beperkte mogelijkheden zijn om het te doen.

Volgens de econoom zal de Russische overheid die $466 miljard op den duur in Bitcoin moeten investeren. De eerste $10 miljard zou al in het eerste kwartaal van dit jaar geïnvesteerd worden.
De opgelegde sancties lijken de Russische economie te raken. President Vladimir Putin zei over die sancties:

Met betrekking tot onze Amerikaanse partners die beperkingen opleggen, waaronder op dollartransacties, denk ik dat dit een grote strategische fout is. Door dit te doen ondermijnen ze het vertrouwen in de dollar als reservevaluta.

Of het land daadwerkelijk miljarden in Bitcoin gaat investeren is nog maar de vraag. Wel is duidelijk dat de sancties een negatief effect op de Russische economie hebben, en dat investeren in de grootste cryptocurrency een van de manieren is om dat effect te dempen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie