Kevin Schijven Kevin Schijven
31/03/2021 12:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2021 12:11

Een bitcoin (BTC) is een ‘Lambo’ waard eind dit jaar en een ‘Bugatti’ eind volgend jaar, zegt Kraken CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Een bitcoin (BTC) is een 'Lambo' waard eind dit jaar en een 'Bugatti' eind volgend jaar, zegt Kraken CEO

Jesse Powell, de uitgesproken CEO van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Kraken, geeft weer een prijsvoorspelling voor bitcoin (BTC) tijdens een interview met Bloomberg op 31 maart:

Powell noemt het voorspellen van de bitcoin koers in dollars gebrekkig vanwege de inflatoire aard van fiatvaluta:

“Voor de cryptogemeenschap denk ik dat dit soort activa gemakkelijker te gebruiken zijn in verhouding tot bitcoin, omdat je nooit weet waar de dollar zal zijn. Er zouden 10 keer zoveel Amerikaanse dollars volgend jaar kunnen zijn, dus het is erg moeilijk om de waarde van bitcoin te meten ten opzichte van de dollar.”

Dus in plaats van in dollars, voorspelt Powell de prijs van bitcoin in luxe sportauto’s. Momenteel ligt de koers van bitcoin rond 1 BTC voor een Tesla Model 3. Volgens Powell zal tegen het eind van dit jaar 1 BTC een Lamborghini, of Lambo, waard zijn, en tegen eind 2022 zal 1 BTC een Bugatti waard zijn.

Dat maakt het echter niet duidelijker of gemakkelijker. Een Lamborghini kost normaliter ergens tussen de $200.000 en $500.000, afhankelijk van het model. Prijzen voor een Bugatti beginnen pas vanaf $1,5 miljoen, maar liggen meestal rond het dubbele en kunnen zelfs oplopen tot $20 miljoen.

Powell sprak ook even kort over Ethereum (ETH). Hij benoemt de overstap naar Ethereum 2.0 en dat investeerders hun ETH vastzetten. Dat zorgt voor een afname van het aanbod en zal leiden tot een stijging van de prijs. Hij zegt ook dat er steeds meer projecten op Ethereum verschijnen, zoals de exploderende non-fungible token, of NFT-, markt.

Ook noemt hij Polkadot (DOT) het “volgende Ethereum.” Powell denkt dat steeds meer Ethereum-projecten zullen worden overgezet naar Polkadot vanwege de lagere transactiekosten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie