Kevin Schijven Kevin Schijven
13/10/2021 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2021 19:15

Een spijkerbroek scoren met bitcoin, ethereum of litecoin? Het kan nu bij de Score in Nederland

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Een spijkerbroek scoren met bitcoin, ethereum of litecoin Het kan nu bij de Score in Nederland

Het is nu voor het eerst mogelijk om in een grote winkelketen in Nederland met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) te betalen! Het gaat om de Score, een spijkerbroekspecialist voor mannen, blijkt uit een persbericht gepubliceerd op Emerce.nl.

Score is begonnen aan een pilot voor betalingen met crypto. Voor nu is dat alleen in de Score winkel in Westfield Mall of The Netherlands, het grootste overdekte winkelcentrum van het land, gelegen in Leidschendam. Mocht deze proef succesvol zijn, dan wordt deze betalingsmogelijkheid wellicht ook naar andere Score winkels uitgerold.

De retailer accepteert naast bitcoin ook bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH), litecoin (LTC), dai (DAI) en usd coin (USDC). In een interview met FashionUnited meldt Score CEO Frank Huisman echter dat de winkel geen crypto zal bewaren: “we zetten het direct om naar Nederlandse valuta, de euro.”

Het persbericht kaart daarnaast een recent onderzoek van MarktEffect aan. Daaruit bleek dat er inmidddels 700.000 Nederlandse crypto investeerders zijn en nog eens 3,5 miljoen geïnteresseerden. Verder meldt Score dat het gebruik maakt van Coinbase Commerce, de betalingsprovider van de enorme Amerikaanse cryptocurrency-exchange.

“‘Score is dé men’s jeans destination!’ We weten dus wat mannen interesseert en kennen hun behoeften. Vanuit deze kennis spelen we vandaag als een van de eerste retailspelers in op het groeiend succes van crypto-munten. Hiermee versterken we onze dienstverlening en investeren we in de toekomst van betalingen.”

Aldus Huisman. Daarnaast meldt Jonathan Knegtel van onderzoeksbureau Blockdata het volgende in het persbericht:

“Blockchain en cryptotechnologie staan pas in de kinderschoenen, maar toch zien we dat niet alleen de consument maar ook miljardenbedrijven heftig innoveren en blockchain integreren in hun business. Dit is de eerste stap een hele nieuwe retail-ervaring voor de consument. We zijn verheugd te zien dat dit niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland door SCORE zijn weg vindt naar de consument.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement