Rico Engelbarts
08/02/2019 15:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2019 15:13

Een treinkaartje kopen met Bitcoin, het kan in Argentinië!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
een_treinkaartje_kopen_met_bitcoin_het_kan_in_argentinie

In Argentinië is het sinds kort mogelijk om in het openbaar vervoer te betalen met Bitcoin (BTC). Met Sube, de Argentijnse versie van de OV-chipkaart, kan in 37 verschillende steden betaald worden voor trein-, bus- en metrokaartjes, maar ook veerboten. Dit kan onder andere in de hoofdstad van het land, Buenos Aires.
De mogelijkheid om BTC op de kaart te zetten komt door de integratie van het platform voor het opladen van betaalkaarten, Alto Viaje, en fintech startup Bitex. Alto Viaje is een van de bedrijven waarbij klanten hun Sube kaart kunnen opladen. De vervoerder maakt hiervoor gebruik van de infrastructuur van Bitex.
Door die samenwerking is het mogelijk voor klanten om zowel Bitcoin als PayPal te gebruiken om hun reiskaarten op te laden. Het bedrijf schrijft op haar website:

Alto Viaje besloot om de infrastructuur van Bitex te gebruiken vanwege de technologie en liquiditeit die het biedt, een noodzakelijke voorwaarde voor een project van deze omvang.

Manuel Beaudroit van Bitex zei over de samenwerking met Alto Viaje:

Wij geloven dat dit soort projecten van groot belang zijn omdat het technologieën zoals bitcoin naar de gewone mensen brengt, waarmee de echte waarde en toepassingen in het dagelijks leven aangetoond kunnen worden.

Sube-kaarten kunnen worden opgeladen op alle stations van Sube, kiosken en postkantoren. Op die locaties staan terminals waarmee reizigers de kaarten automatisch, en nu dus ook met Bitcoin, op kunnen laden.
Sube is de enige kaart in Argentinië waarmee in het openbaar vervoer betaald kan worden. Het is daarom een significante ontwikkeling dat reizigers deze kaart nu kunnen opladen met BTC gezien het brede publiek nu zelf kan ervaren hoe makkelijk de cryptocurrency in gebruik is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie