Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Een treinkaartje kopen met Bitcoin, het kan in Argentinië!

In Argentinië is het sinds kort mogelijk om in het openbaar vervoer te betalen met Bitcoin (BTC). Met Sube, de Argentijnse versie van de OV-chipkaart, kan in 37 verschillende steden betaald worden voor trein-, bus- en metrokaartjes, maar ook veerboten. Dit kan onder andere in de hoofdstad van het land, Buenos Aires.

De mogelijkheid om BTC op de kaart te zetten komt door de integratie van het platform voor het opladen van betaalkaarten, Alto Viaje, en fintech startup Bitex. Alto Viaje is een van de bedrijven waarbij klanten hun Sube kaart kunnen opladen. De vervoerder maakt hiervoor gebruik van de infrastructuur van Bitex.

- Advertentie -

Door die samenwerking is het mogelijk voor klanten om zowel Bitcoin als PayPal te gebruiken om hun reiskaarten op te laden. Het bedrijf schrijft op haar website:

Alto Viaje besloot om de infrastructuur van Bitex te gebruiken vanwege de technologie en liquiditeit die het biedt, een noodzakelijke voorwaarde voor een project van deze omvang.

Manuel Beaudroit van Bitex zei over de samenwerking met Alto Viaje:

Wij geloven dat dit soort projecten van groot belang zijn omdat het technologieën zoals bitcoin naar de gewone mensen brengt, waarmee de echte waarde en toepassingen in het dagelijks leven aangetoond kunnen worden.

Sube-kaarten kunnen worden opgeladen op alle stations van Sube, kiosken en postkantoren. Op die locaties staan terminals waarmee reizigers de kaarten automatisch, en nu dus ook met Bitcoin, op kunnen laden.

Sube is de enige kaart in Argentinië waarmee in het openbaar vervoer betaald kan worden. Het is daarom een significante ontwikkeling dat reizigers deze kaart nu kunnen opladen met BTC gezien het brede publiek nu zelf kan ervaren hoe makkelijk de cryptocurrency in gebruik is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.181,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.154,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.210,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.229,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.230,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.181,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.154,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.210,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.229,10 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.230,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...