Kevin Schijven Kevin Schijven
18/10/2021 13:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2021 13:44

Eerste bitcoin futures ETF lanceert morgen, wat gaat dit met de koers doen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Eerste bitcoin futures ETF lanceert 19 oktober op New York Stock Exchange, wat gaat dit met de koers doen

Morgen is het eindelijk zover. Het eerste bitcoin (BTC) futures exchange-traded fund (ETF), oftewel beursgenoteerde fonds, lanceert dan in de Verenigde Staten. Dat bevestigt de fondsbeheerder ProShares in een nieuwsbrief van DealBook, onderdeel van The New York Times en gepubliceerd op 18 oktober.

Het gaat dan om de ‘Bitcoin Strategy ETF’ van ProShares. Het bedrijf diende een aanvraag voor een bitcoin futures-ETF afgelopen zomer aan. Het fonds kreeg afgelopen vrijdag de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De verwachting was dat het investeringsproduct vandaag of morgen lanceert op de New York Stock Exchange (NYSE) Arca, onder de beursticker BITO. De New York Times bevestigt nu dat het dus morgen, 19 oktober, wordt:

“Morgenochtend lanceert ProShares een langverwacht op de beurs verhandeld fonds op de New York Stock Exchange, gekoppeld aan Bitcoin-futures, vertelden het bedrijf en de beurs aan DealBook.”

Het fonds is gekoppeld aan de bitcoin futures die verhandeld worden op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Een dergelijk fonds is vooral bedoeld voor institutionele investeerders die niet in bitcoin direct mogen investeren. Voor particuliere beleggers is het meestal goedkoper om juist wel direct in BTC te investeren. Toch is het fonds ook toegankelijk voor particulieren die bijvoorbeeld zelf geen BTC willen vasthouden.

De hooggespannen verwachtingen omtrent de ETF gaven de bitcoin koers onlangs een duwtje in de rug en die was al flink aan het stijgen. Bitcoin klimt steeds dichterbij zijn all-time high (ATH) uit medio mei. De markt hoopt dat een beursgenoteerd fonds massaal institutionele investeerders aantrekt, maar er bestaat een kans dat het volume in eerste instantie tegenvalt en juist voor verkoopdruk zorgt.

Toch zal het de deuren openen voor meer dergelijke producten op de markt. Maar wanneer we een “echte” fysieke spot bitcoin-ETF krijgen te zien in de VS, blijft maar de vraag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie