Timo Bult Timo Bult
14/02/2024 20:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 17:41

Eerste Bitcoin video op YouTube gevonden, niet wat je verwacht

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Eerste Bitcoin video op YouTube gevonden, niet wat je verwacht

Foto: YouTube-video van Bitcoin Poet

YouTube is nog altijd hét platform voor videocontent. Naast muziek vind je er influencers, tutorials, unboxing-video’s en natuurlijk genoeg bekende crypto-analisten die er hun analyses delen (waaronder Crypto Insiders). Vandaag is YouTube weer een jaartje ouder geworden, 19 jaar oud om precies te zijn. Reden voor ons om het platform af te speuren naar de eerste video over Bitcoin (BTC) ooit.

Na dramatische maand komen bitcoin ETF’s in mei weer helemaal terug
Na dramatische maand komen bitcoin ETF's  in mei weer helemaal terug

YouTube groeide uit tot allergrootste videoplatform

YouTube, opgericht in februari 2005 door Steve Chen, Chad Hurley en Jawed Karim, is in de afgelopen 19 jaar uitgegroeid tot ’s werelds grootste platform voor het delen van video’s. Het begon als een eenvoudig idee om een website te creëren waar mensen gemakkelijk video’s konden uploaden en delen.

De allereerste video, “Me at the zoo“, werd op 23 april 2005 geüpload door medeoprichter Jawed Karim. Google zag het potentieel van YouTube en kocht het in november 2006 voor 1,65 miljard dollar. Sindsdien is YouTube exponentieel gegroeid, met miljarden gebruikers wereldwijd en een ongekende hoeveelheid content.

Bitcoin is een stukje jonger, maar behoort net als YouTube tegenwoordig wel tot de grootheden van het internet. De verjaardag van YouTube leek ons een uitstekend moment om het platform eens af te speuren. Want was is nu eigenlijk de allereerste video op YouTube die over Bitcoin gaat?

Allereerste YouTube-video over Bitcoin gaf gratis BTC weg

Na een lange speurtocht hebben we, voor zover wij kunnen zien, de eerste Bitcoin-video op het platform gevonden. De video, getiteld “What is a Bitcoin?” is een animatie van twee figuren die op honden lijken. De twee hebben een gesprek over Bitcoin, en een van de honden legt in een zeer robotachtige stem uit hoe Bitcoin werkt, wat je ermee kan en waarom het een beter systeem kan zijn dan ons huidige monetaire systeem.

Artikel gaat verder na de video.

De video werd 13 jaar geleden geüpload door de gebruiker “Bitcoin Poet” en is inmiddels 52.000 keer bekeken. Het opvallendste aan de video is het meest afgespeelde deel. Vanaf minuut 3:20 wordt namelijk uitgelegd dat men gratis een aantal bitcoins kan krijgen om te beginnen met de crypto.

Laten we maar hopen dat er kijkers zijn geweest die 13 jaar geleden gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid; bitcoin handelt inmiddels namelijk boven de $50.000! Overigens klopt niet álles aan de video. De hond in de blauwe broek claimt namelijk dat transacties met bitcoin gratis zijn, en dat klopt natuurlijk niet.

Voor zover wij weten is dit dus de allereerste video over Bitcoin op YouTube. Heb jij een nóg oudere video gevonden? Laat het ons dan weten via email, Instagram of Telegram!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie