Ivo Melchers Ivo Melchers
11/04/2024 10:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2024 20:23

Einde in zicht voor Grayscale’s bitcoin ETF-uitstromen, volgens CEO

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Al sinds de lancering van bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten stroomt er iedere dag geld uit Grayscale’s fonds. Er lijkt geen einde te komen aan de miljardenuitstroom uit het GBTC-fonds, wat de bitcoin koers logischerwijs drukt. Desalniettemin is de CEO van de crypto-vermogensbeheerder optimistisch over een spoedige ommekeer.

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF-uitstromen bereiken ‘evenwicht’

Grayscale’s GBTC was voorheen een regulier trustfonds maar werd na de massa ETF-goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) geconverteerd naar een spot ETF.  In drie maanden tijd is het fonds met meer dan 300.000 bitcoins gekrompen.

Reuters schreef gisteren dat Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale, heeft aangegeven dat de gigantische GBTC-uitstromen mogelijk aan het afnemen is of zelfs tot een halt komt. Specifiek zei hij dat er nu na maanden aan uitstromen nu wellicht een evenwicht bereikt wordt:

“We geloven inderdaad dat het fonds begonnen is een beetje van een evenwicht te bereiken waar sommige van die verwachte uitstromen, of het nu gaat om de verkoop vanwege faillissementen, sommige beleggers die misschien overstaptransacties ondernamen, grotendeels achter ons liggen.”

Zoals Sonnenshein al aangaf was een deel van de kapitaalvlucht te wijten aan verkopen verbonden aan de faillissementen van crypto exchange FTX en crypto-leenplatform Genesis Global Capital. Daarnaast verruilen veel mensen GBTC voor een andere spot ETF vanwege de relatief hoge kosten die Grayscale hanteert.

Advertentie

GBTC uitstroom neemt afgelopen dagen weer toe

Vorige week nam de hoop toe in het cryptoland voor een kanteling wat betreft de geldstromen richting Grayscale’s GBTC. Het nieuws kwam namelijk naar buiten dat de bevreesde miljardenverkoop van het failliete Genesis begin april werd afgerond. Bovendien kwamen de netto-uitstromen op zowel dinsdag, woensdag als donderdag onder de $100 miljoen uit, een stuk lager dan gewoonlijk.

Op vrijdag kwam de netto-uitstroom echter weer uit op $198,9 miljoen. Ook deze week blijft het fonds weer hard krimpen, met respectievelijk $303,3 miljoen op maandag en $154,9 miljoen op dinsdag. Dit blijkt uit data van Farside Investors.

De afgelopen twee dagen presteerden ook de andere fondsen ver ondermaats, waardoor de totale geldstromen in het rood zijn uitgekomen. Op maandag kwam de gecombineerde netto-uitstroom uit op $223,8 miljoen en dinsdag op $18,6 miljoen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie