Max Duiker Max Duiker
17/05/2024 13:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2024 09:20

El Salvador maakt bitcoin wallet openbaar, lanceert nieuwe website

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El Salvador maakt bitcoin wallet openbaar, lanceert nieuwe website

Foto: Bitcoinwebsite van El Salvador

In 2021 nam El Salvador een baanbrekende stap door bitcoin (BTC) officieel te erkennen als wettig betaalmiddel. Deze beslissing heeft niet alleen de financiële infrastructuur van het land veranderd, maar ook de manier waarop de wereld naar cryptocurrencies kijkt. Nu heeft het land een nieuwe website gepubliceerd waarmee iedereen precies kan zien hoeveel BTC El Salvador in zijn wallets heeft zitten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

El Salvador’s Bitcoin strategie

El Salvador was in september 2021 het eerste land dat bitcoin adopteerde als wettig betaalmiddel. Sindsdien heeft het land actief geïnvesteerd in de cryptocurrency, in de hoop financiële inclusie te bevorderen, geldovermakingen efficiënter te maken en financiële innovatie aan te trekken

President Nayib Bukele, de drijvende kracht achter deze strategie, heeft echter zowel binnenlandse als internationale kritiek ontvangen, vooral nadat de bitcoin koers sterk daalde volgend op de ineenstorting van de FTX-beurs in november 2021.

Ondanks de kritiek heeft El Salvador zijn bitcoin-bezittingen uitgebreid en het land beschikt nu over meer dan 5.700 BTC, wat momenteel ongeveer 350 miljoen euro waard is bij een koers van boven de 60.000 euro. In de afgelopen week heeft het land nog eens zeven BTC gekocht voor meer dan 438.000 dollar en in de laatste 30 dagen in totaal 31 BTC toegevoegd aan de nationale reserves, wat neerkomt op een waarde van ongeveer 1.94 miljoen dollar.

Advertentie

Technologische transparantie en financiële vooruitzichten

El Salvador heeft nu een eigen ‘proof-of-reserveswebsite gelanceerd die real-time gegevens over de nationale bitcoin-reserves biedt, inclusief Nederlandse vertaling. Deze website gebruikt on-chain data om een gedetailleerd beeld te geven van de actuele stand van zaken omtrent de crypto-bezittingen van het land.

De strategie van El Salvador om geleidelijk aan bitcoins te kopen heeft geleid tot een ongerealiseerde winst van meer dan 57,4 miljoen dollar, aangezien het land een gemiddelde aankoopprijs heeft van 43.097 dollar per BTC en de huidige handelsprijs boven de 62.000 dollar ligt.¨

Volgens populaire crypto-analisten zou de prijs van bitcoin tegen 2025 de $100.000 kunnen overstijgen, wat significant zou kunnen bijdragen aan de financiële onafhankelijkheid van El Salvador en zelfs het aflossen van leningen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) mogelijk kan maken.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie