Rico Engelbarts
02/05/2020 14:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2020 14:37

Elon Musk veroorzaakt weer commotie met een aantal tweets over onder andere bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Elon Musk veroorzaakt weer commotie met een aantal tweets over onder andere bitcoin (BTC)

Elon Musk, Tesla CEO, staat erom bekend actief te zijn op Twitter en tweets te versturen die net op het randje liggen. En ook Bitcoin (BTC) bleek niet veilig te zijn. Zo tweette Musk in januari “BTC is *not* my safe word” in de hoop commotie te bezorgen in de crypto gemeenschap. Hij vervolgde zijn missie op 1 mei en verstuurde verschillende tweets over de nummer 1 cryptocurrency.
Echter was Elon Musk nog niet klaar met de controversiële tweets. Na de tweets over Bitcoin gooide hij er nog een uit waarin hij zei: “Tesla stock price is too high imo”, wat vertaald naar “Het tesla aandeel staat te hoog naar mijn mening”. Deze tweet zorgde ervoor dat het aandeel met 10% onderuit ging.
Vele aandeelhouders van $TSLA zagen de tweets en waren niet blij aangezien het een duidelijke impact had op de koers van het aandeel. Als reactie tweette het account met meer dan een miljoen volgers @Bitcoin “Bitcoin price is too low imo.” Waarop Musk moest lachen. Hierna reageerde hij door te vragen hoeveel het zou kosten voor “een aantal anime Bitcoin”.


Hoewel de tweets die Musk eruit stuurde duidelijk bedoeld waren als grapje heeft de CEO van Tesla toch een aantal keer aangegeven geïnteresseerd te zijn in de technologie van blockchain en Bitcoin zelf. In een podcast heeft hij aangegeven dat deze technologie die achter Bitcoin zit zelfs briljant is en dat Ethereum (ETH) ook erg mooi is.
Hij gaf aan dat Bitcoin interessant is omdat het ervoor kan zorgen dat gebruikers niet meer te maken zullen krijgen met valuta controles in landen waar politieke en financiële problemen zijn. Musk zegt tot slot ook dat hij denkt dat chartaal geld zal verdwijnen en dat crypto een veel beter betaalmiddel is.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie