Thom Derks Thom Derks
26/01/2023 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2023 17:01

Enorm en failliet bitcoin mining bedrijf haalt plots $500 miljoen op

Nieuws
El mayor minero de Bitcoin del mundo tira la toalla

Foto: GreenBelka/Shutterstock

Het geplaagde Core Scientific, een van de grootste bitcoin (BTC) mining bedrijven ter wereld, is bezig aan een kleine wederopstanding. Daarin wordt het gesteund door BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. De in Amerika gevestigde miner haalde in totaal 500 miljoen dollar aan kapitaal op bij partijen als BlackRock, Apollo Capital, Kensico Capital en anderen, meldt Bloomberg.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Doorzettingsvermogen van bitcoin miner loont

Het doorzettingsvermogen van Core Scientific lijkt hiermee te worden beloond. Niet lang geleden moest het bedrijf zijn voorlopige faillissement aanvragen, maar het bleef ondertussen doorgaan met het minen van bitcoin. Oorspronkelijk was er net voldoende kapitaal aanwezig om de maanden door te komen, maar het lijkt erop dat de recente koersprestaties van bitcoin het bedrijf mogelijk redden.

De opleving van bitcoin is duidelijk niet onopgemerkt gebleven onder de grootste vermogensbeheerders ter wereld, want dat Core Scientific nu even 500 miljoen dollar uit de markt weet te halen is bijzonder te noemen. Lange tijd leek het er namelijk op dat de dagen van het bedrijf geteld waren en dat het een kwestie van tijd was voordat het definitief failliet zou gaan.

Ibex Investors is de grootste investeerder in de kapitaalronde van Core Scientific, want het investeert in totaal 100 miljoen dollar in het geplaagde bedrijf. BlackRock leent op zijn beurt 38 miljoen uit aan de bitcoin miner.

Advertentie

Core Scientific blijft BTC minen

We haalden het eerder in het artikel al aan, maar Core Scientific is ondanks alle problemen blijven minen. Dat resulteerde voor december in een opbrengst van 1.435 bitcoin, wat indrukwekkend is, omdat de productie in november nog op 1.356 bitcoin lag. Ook de hashrate van het bedrijf is in die periode gestegen van 15,4 exahashes per seconde (EH/s) naar 15,7 EH/s.

Core Scientific heeft door heel Amerika facilteiten staan waar het bitcoin uit de digitale grond tovert. Zo staan er onder andere mining-faciliteiten in Texas, Kentucky, Georgia, North Dakota en North Carolina. Core Scientific is één van de grootste miners van de industrie en kan vanwege deze steun waarschijnlijk de bearmarkt overleven.

Al hangt dat natuurlijk volledig af van de prestaties van bitcoin in de komende maanden. Als de koers vanaf hier diepere bodems zal noteren, dan bestaat er een mogelijkheid dat Core Scientific wederom in de problemen komt. Wat dat betreft blijft ondernemen in deze industrie een risicovolle bezigheid.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie