Timo Bult Timo Bult
01/10/2023 12:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/10/2023 12:14

Enorm hoge rentes in de EU, strijd tegen inflatie nog niet gewonnen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

In haar nieuwe video bespreekt Madelon Vos de laatste ontwikkelingen op het gebied van macro-economie. Onderwerpen als de huizenmarkt, inflatie en een recordaantal faillissementen komen aan bod. Uiteraard werpt Madelon ook weer een blik op bitcoin (BTC).

Rich Dad Poor Dad-auteur hoopt op een nieuwe Bitcoin-crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Komst van risicovolle Eurobonds

De video begint met een discussie over een artikel uit het Financieele Dagblad, waarin de mogelijke implementatie van Eurobonds binnen de Europese Unie wordt besproken. Deze Eurobonds zouden een gemeenschappelijk gefinancierd project vertegenwoordigen, een concept dat al veel discussie en debat heeft veroorzaakt sinds het voor het eerst werd voorgesteld.

Madelon had het in 2020 al over de mogelijke komst van deze Eurobonds en de risico’s die ze met zich meebrengen. Ze bespreekt hoe, ondanks de huidige relatieve rust binnen Europa, het idee van Eurobonds weer aan de oppervlakte is gekomen.

De mogelijke gevolgen van nieuwe obligaties EU

Madelon gaat dieper in op de mogelijke gevolgen van de implementatie van Eurobonds en hoe deze de financiële stabiliteit van de Europese Unie kunnen beïnvloeden. Ze benadrukt dat de impact van dergelijke financiële instrumenten niet alleen voelbaar zal zijn voor beleggers, maar ook voor burgers en bedrijfseigenaren.

Advertentie

Hoge rentes en een bitcoin analyse

Verder bekijkt Madelon de uitzonderlijke rentestanden van de afgelopen week en hoe de gevolgen hiervan nu pas echt zichtbaar beginnen te worden.

Naast de discussie over Eurobonds en rentestanden, biedt Madelon ook een technische analyse van de bitcoin koers aan het einde van de video.

Bitcoin naar $200.000? 4 redenen waarom 2024 het jaar is voor crypto
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Join de MoneyTalks community van Madelon Vos!

Sinds kort bestaat de MoneyTalks community van Madelon! In deze online community kan je vragen stellen en kennis delen! Ook maakt Madelon er technische analyses op aanvraag worden er Q&A-sessies georganiseerd waarin live vragen kunnen worden gesteld. Maak je je eigen analyses, dan kunnen de experts in de community daar een blik voor je op werpen!

Madelon legt ook uit! Middels de cursussen van Madelon leer je onder andere hoe je veilig en vertrouwd aan de slag kan gaan met bitcoin en andere cryptocurrencies en hoe je winst kan boeken met het investeren in crypto. Kennismaken met Madelon? Bekijk dan ook haar gratis cursussen! 

In de gratis cursus Crypto & Trading academy krijg je een preview van onderwerpen als Bitcoin, andere cryptocurrencies, hoe deze veilig op te slaan en je eerste crypto’s aanschaffen. Daarnaast leer je de basis van technische analyse. Deze gratis cursus is een voorproef op de volledige cursus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie