Ivo Melchers Ivo Melchers
28/07/2023 17:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2023 17:31

Enorme fondsbeheerder voorspelt reusachtige bitcoin stijging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt plotseling, maar solana steelt de show

Foto: Jose Mario Bertero/Shutterstock

Veel bitcoin (BTC) investeerders vallen op het moment in slaap wanneer zij de koers in de gaten houden. Al geruime tijd is er allesbehalve sprake van vuurwerk, maar voor velen biedt de aankomende BTC halving licht aan het einde van de tunnel. Enkele dagen geleden werd het 800.000ste transactieblok op de blockchain gemined, wat betekent dat de halving momenteel minder dan 40.000 blokken van ons verwijderd is. De CEO van de enorme fondsbeheerder Morgan Creek Capital Management kijkt echter verder en heeft een prijsvoorspelling losgelaten voor de halving van 2028.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin naar $300.000?

Mark Yusko, de CEO en tevens de oprichter van Morgan Creek Capital Management, voorspelt een BTC koers van 300.000 dollar in het jaar 2028. Deze voorspelling komt niet zomaar uit de lucht vallen; het is namelijk gebaseerd op de huidige waardering van goud.

Bitcoin wordt vandaag de dag met enige regelmaat het ‘digitale goud’ genoemd. Ondanks het feit dat de levensduur van bitcoin uiteraard weinig voorstelt in vergelijking tot het edelmetaal zijn er nogal wat overeenkomsten waarin het, net als goud, tot een veilige haven zou kunnen dienen. Yusko is van mening dat bitcoin de komende jaren hard aan de weg zal timmeren om zijn benaming tot digitaal goud waar te maken.

In een interview met CoinDesk deelde Yusko zijn rooskleurige verwachtingen voor bitcoin:

‘’De monetaire waarde van goud is ongeveer 6 biljoen dollar, ik denk dat bitcoin dat allemaal kan vervangen, het monetaire equivalent van 6 biljoen dollar is ongeveer een 10x vanaf hier, wat ons een prijs geeft van ongeveer 300.000 dollar.’’

BTC halving als katalysator

De voorspelling van Yusko is grotendeels gebaseerd op historische prijsdata met betrekking tot het belangrijke halving-evenement. In het verleden diende de halving namelijk als katalysator voor een langdurige opwaartse trend voor bitcoin. Uiteraard biedt het verleden geen garantie voor de toekomst, maar de aankomende halving zal in ieder geval de schaarste van bitcoin weer ten goede komen.

Tijdens de halving wordt de beloning van miners voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain gehalveerd. Momenteel verdienen miners nog 6,25 BTC met hun werkzaamheden maar dit zal over minder dan een jaar verlaagd worden tot 3,125 BTC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie