Erik Juffermans Erik Juffermans
16/02/2024 16:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2024 13:33

‘Enorme hoeveelheid bitcoin investeringen komen in ETF’s terecht’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Enorme hoeveelheid bitcoin investeringen komen in ETF's terecht'

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

Een nieuw onderzoek van CryptoQuant toont aan dat 75 procent van alle nieuwe bitcoin investeringen via de bitcoin spot ETF’s verlopen. Dat de recent gelanceerde bitcoin ETF’s een katalysator waren voor de bitcoin koers was al duidelijk. Deze nieuwe data geeft echter een interessante inzage in de ware rol van de ETF’s.

Bitcoin nadert de “euforische fase” van de cryptomarkt, zegt onderzoek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s doen goede zaken

Aanvankelijk werd gedacht dat de rol van de bitcoin ETF’s niet direct merkbaar zouden zijn, maar geleidelijk aan op gang zou komen. In de eerste maand lijkt de bitcoin koers echter al in een flinke stroomversnelling te zijn gekomen.

“We schatten dat 75 procent van de nieuwe investeringen in bitcoin van de ETF’s komen. Daarnaast hebben investeringen in de ETF’s de totale historische investeringen in bitcoin op basis van gerealiseerde marktkapitalisatie binnen een maand met 2 procent doen toenemen.”

Aldus het rapport van CryptoQuant. Op woensdag doorbrak de BTC koers met overtuiging het niveau van $50.000 en bereikte daarmee hoogtes die de koers sinds eind 2021 niet meer bezocht. Volgens Julio Moreno van CryptoQuant is deze opmars grotendeels te danken aan de vraag naar de spot ETF producten.

Advertentie

Bitcoin naar een waarde van $56.000?

Sinds de lancering van de ETF’s kochten de ETF fondsen gezamenlijk netto 4115 BTC aan. Blackrock’s IBIT nam het leeuwendeel van de instroom voor zijn rekening met 4843 BTC. Ook FBTC van Fidelity deed goede zaken en zag een instroom van 3437 BTC. GBTC van Grayscale noteerde echter elke dag een uitstroom en drukte daarmee flink op de totale instroom. In totaal verkocht GBTC 6681 BTC.

Ook James Wo van crypto investeringsfirma DFG meent dat de ETF’s verantwoordelijk zijn voor de recente bitcoin opmars. 

“De bitcoin spot ETF’s bezitten nu gezamenlijk meet dan $10 miljard aan BTC. Blackrock koopt elke dag 12 keer zoveel bitcoin als dat er gemined wordt. Dit betekent dat het crypto ecosysteem met de spot bitcoin ETF’s een nieuw tijdperk van institutionele adoptie ingaat.”

Over de bitcoin koers doet CryptoQuant in het rapport ook een voorspelling:

“Het volgende doel voor bitcoin is $56.000 vanuit een netwerk waarderend perspectief. Waardering indicatoren geven geen waarschuwingen voor een betekenisvolle prijscorrectie.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie