Ivo Melchers Ivo Melchers
12/07/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2023 07:00

Enorme vermogensbeheerder zet flink in op bitcoin mining

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nieuw Bitcoin mining apparaat kost slechts €2,80

Foto: Scharfsinn/Shutterstock

Bitcoin kopen op crypto exchanges is vanzelfsprekend de meest voor de hand liggende manier om blootstelling tot bitcoin (BTC) te verkrijgen. Daarbuiten kun je ook op een indirecte manier profiteren van de bitcoin koers, bijvoorbeeld middels beursfondsen. Velen zullen echter het investeren in beursgenoteerde mining-bedrijven snel over het hoofd zien als manier om jezelf onder te dompelen in de wereld van het digitale activum. De enorme vermogensbeheerder Vanguard zet juist volop in op deze groeiende sector.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vermogensbeheerder slaat BTC mining aandelen in

Uit een aanvraag dat op maandag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is ingediend, blijkt dat Vanguard zijn blootstelling tot de beursgenoteerde BTC miners Marathon Digital (MARA) en Riot Blockchain (RIOT) heeft vergroot.

Het financiële zwaargewicht, dat maar liefst 8,2 biljoen aan activa beheert, vergrootte zijn enorme stapel aan Marathon Digital-aandelen met een investering van 280,5 miljoen dollar. Volgens de documenten verhoogde de vermogensgigant zijn belang in Marathon Digital met 60 procent – van 10,9 miljoen aandelen naar een totaal van 17,5 miljoen.

Vanguard verhoogde ook haar belang in de in Colorado gevestigde BTC miner Riot Blockchain met bijna 18 procent – van bijna 15,2 miljoen aandelen naar 17,9 miljoen. Het huidige bezit draagt een waarde van 281 miljoen dollar.

Dit brengt de totale investering van Vanguard in de Bitcoin mining-industrie op 560 miljoen dollar.

Slechts twee jaar geleden zei Vanguard nog op zijn website dat de langetermijninvestering van cryptocurrencies ‘’zwak’’ is en nu mag het zichzelf de grootste aandeelhouder van Marathon Digital noemen. BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder dat momenteel in de race is om een spot ETF voor bitcoin, is de tweede grootste aandeelhouder met 8,6 miljoen aandelen.

Advertisement

Bitcoin hashrate op nieuw record

Gisteren verscheen in het Bitcoin nieuws dat de hashrate, ofwel de totale rekenkracht van het Bitcoin netwerk, afgelopen weekend tot een nieuw record was gestegen. Als je kijkt naar de afgelopen jaren dan is het bovendien erg hard gegaan wat betreft deze metriek. Het toont de groeiende concurrentie binnen de mining-industrie, wat een veiliger netwerk als direct gevolg heeft.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement