Kevin Schijven Kevin Schijven
31/10/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2020 07:04

Er staat nu meer dan $2 miljard aan bitcoin (BTC) vast op Ethereum (ETH)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Er staat nu meer dan $2 miljard aan bitcoin (BTC) vast op Ethereum (ETH)

Er staan nu meer dan 150 duizend bitcoins (BTC) ter waarde van $2 miljard, vast op het Ethereum (ETH) netwerk. Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van analysebedrijf Dune Analytics op 29 oktober.
Door de opkomst van de decentralized finance (DeFi) markt is er een groeiend aantal investeerders dat cryptocurrencies vastzet in de smart contracts van verschillende DeFi-projecten voor beloningen. Door de tokens vast te zetten leveren ze liquiditeit aan de projecten en in ruil daarvoor ontvangen ze rente, ook wel yield farming genaamd.
De meeste van deze DeFi-projecten draaien op Ethereum, maar normaliter zijn Bitcoin en Ethereum niet compatibel met elkaar. Om toch bitcoin vast te kunnen zetten in deze contracten zijn enkele projecten tot leven geroepen die dit mogelijk maken.
Projecten als Wrapped Bitcoin (WBTC) en RenBTC laten gebruikers hun bitcoin omzetten in Ethereum gebaseerde versies en deze kunnen wel vastgezet worden op het netwerk. WBTC is verreweg de grootste van deze groep met ongeveer 117,5 duizend tokens die vergrendeld zijn.
Daarna volgt renBTC met 22,5 duizend. Ook bestaan er nog HBTC (6.000), SBTC (2.100), IMBTC (1,200), TBTC (974) en PBTC (214). Dat brengt het huidige totaal naar 150.049 BTC dat op Ethereum staat vergrendeld.
Medio september stonden nog ongeveer 80 duizend bitcoins vast op Ethereum, ter waarde van $1 miljard. Dat is dus een toename van 100% in een maand, meegerekend dat ook de koers van bitcoin met ongeveer $3.000 toegenomen sindsdien.
Gegevens van DeFi Pulse tonen aan dat er nu $10,9 miljard in totaal zit vergrendeld DeFi projecten. Dat is een kleine afname ten opzichte van enkele dagen geleden toen deze nog op $12,4 miljard stond. De decentralized cryptocurrency-exchangre (DEX) Uniswap is veruit het meest populaire platform met 2,64 miljard erop vergrendeld. WBTC staat op de derde plaats met 1,6 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie