Timo Bult Timo Bult
12/09/2021 08:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2021 08:43

Ethereum 2.0 deposit contract bereikt nieuw record, weer meer bitcoin en ETH weg bij exchanges!

Nieuws
Ethereum 2.0 deposit contract bereikt nieuw record, weer meer bitcoin en ETH weg bij exchanges!

Foto: leksiv/Shutterstock

De cryptomarkt kleurt weer overwegend groen met vooral de altcoins die goede zaken doen. De mogelijkheid dat dit een hogere low is, is nog altijd aanwezig en dus is het sentiment positief. In dit artikel vind je een aantal tweets uit de crypto-wereld!

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie

Ethereum (ETH) 2.0 ‘Deposit Contract’ bereikt nieuw record

In de nabije toekomst zal Ethereum (ETH) overstappen op een proof-of-stake (PoS) protocol. Vanaf dat moment kunnen ETH-bezitters hun ETH staken en zo een rendement verdienen op hun vastgezette crypto. Ondanks dat ETH 2.0 mogelijk nog even op zich laat wachten, kunnen stakers nu al hun ether kwijt in het deposit contract. Na ethereum in dit contract te hebben gestopt kan je beginnen met staken.

Nadat de ETH in dit contract zit kan het er niet uitgehaald worden. Dit kan pas zodra toekomstige updates zijn gelanceerd voor de grote ETH 2.0 overstap. Voor velen is de balans van dit contract hierom een graadmeter voor het vertrouwen in deze update. En dat dat vertrouwen lijkt groot te zijn. Er zit nu namelijk minimaal 7.632.706 eth in dit contract, een nieuwe all-time high (ATH)!

Advertentie

Bitcoin (BTC) dominantie verder naar beneden?

Vandaag zien we dat de altcoins weer hard stijgen. En dat heeft gevolgen voor de verdeling op de markt. De bitcoin dominantie is het aandeel van bitcoins waarde van de totale cryptomarkt. Worden altcoins meer waard dan bitcoin, dan daalt de dominantie. Op dit moment daalt de bitcoin dominantie weer een stukje en bedraagt deze 41%. De Nederlandse analist Crypto Michaël verwacht mogelijke verdere dalingen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Weer meer bitcoin en ethereum weg bij exchanges

En dan sluiten we af met een tweet van on-chain dataonderzoeksbedrijf Glassnode. Elke dag publiceren zij een overzicht van hoeveel bitcoin en ethereum er weg- of binnenstromen bij de exchanges. Stroomt er meer weg dan is de aanname dat dit bullish is. De verwachting is dan dat meer investeerders hun crypto op een externe wallet bewaren met het oog op de lange termijn. En ook de afgelopen 24 uur was dit beeld weer positief.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie