Shane Kuijpers
11/11/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2021 19:01

Ethereum (ETH) gaat bitcoin (BTC) inhalen, volgens de CEO van Citadel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ethereum (ETH) gaat bitcoin (BTC) inhalen, volgens de CEO van Citadel

Foto: leksiv/Shutterstock

Oprichter en CEO van hedgefonds Citadel, Ken Griffin, is van mening dat bitcoin (BTC) niet de grootste cryptocurrency in de wereld zal blijven. Hij denkt dat andere cryptocurrencies, met name ethereum (ETH), in staat kunnen zijn om bitcoin in te halen. Griffin komt tot dit standpunt omdat hij sceptisch is over de use cases van bitcoin.

Bitcoin is sinds het begin van 2021 ruim verdubbeld in waarde. BTC (en de crypto wereld in het algemeen) kende dit jaar meerdere bull – en bear runs en staat er op dit moment dus goed voor. Veel investeerders, entrepreneurs en instituties zijn (meer) gaan beleggen in bitcoin, waardoor grootschalige crypto adoptie steeds dichterbij komt. Bovendien is bitcoin in El Salvador zelfs een wettig betaalmiddel geworden.

De nummer een cryptocurrency kent echter ook zijn criticasters, zoals dus Ken Griffin. In een recent interview met Dealbook gaf Griffin aan dat BTC te schadelijk is voor het milieu. Daarnaast gaf hij aan dat de transactiesnelheid te laag is en de fraudegevoeligheid te hoog.

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ethereum beter dan bitcoin?

Ethereum en andere cryptocurrencies op die blockchain zouden juist een stuk lager energieverbruik en transactiekosten hebben. Griffin gaf aan dat mede hierom ethereum op termijn bitcoin in zou halen.

Hij is niet de enige met deze mening. Mark Cuban, eigenaar van NBA club Dallas Mavericks, geeft de voorkeur ook aan ethereum. Hij adviseert mensen die nieuw zijn in de crypto industrie ook om te investeren in ETH, in plaats van BTC. 

In het interview begon Griffin ook over de stijgende inflatie en financiële crisissen waar veel economieën mee te maken hebben of gaan krijgen. Hij denkt dat een digitale dollar hier een oplossing voor zou kunnen zijn, en niet zozeer cryptocurrencies. Desondanks is hij wel een voorstander van crypto, blockchain en de krachtige technologie en opties die het met zich meebrengt.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie