Timo Bult Timo Bult
04/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2019 06:00

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin bespreekt verschillen Ethereum en Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ethereum_mede-oprichter_vitalik_buterin_bespreekt_verschillen_ethereum_bitcoin

Foto: leksiv/Shutterstock

In een interview met Business Insider dat op 28 februari werd gepubliceerd legt de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, de twee grootste blockchain-projecten naast elkaar. Tijdens het interview benadrukte Buterin onder andere dat Bitcoin en Ethereum twee geheel verschillende projecten zijn.
Wel was Bitcoin de inspiratiebron voor Buterin om Ethereum te ontwikkelen. Ethereum werd in 2015 officieel gelanceerd en is een smart contract-platform. Op het platform kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties (dApps) ontwikkelen en uitvoeren. Ethereum kan daardoor gezien worden als een soort “wereldcomputer”.
Bitcoin is een peer-to-peer betalingsplatform en kan volgens Buterin één ding heel goed. Ethereum is gebouwd om juist heel veel verschillende dingen te doen. Buterin legt tijdens het interview uit:

Denk aan het verschil tussen zoiets als een rekenmachine en een smartphone, waar een rekenmachine één ding doet, en het doet één ding heel goed. Maar mensen willen ook andere dingen kunnen doen. En als je een smartphone hebt, dan heb je een rekenmachine als app, heb je een muziekspeler als app, heb je een webbrowser als app en ga zo maar door.

Toen Bitcoin nog het enige blockchain-project van de industrie was probeerden veel ontwikkelaars producten bovenop de blockchain van Bitcoin te bouwen. Al snel werd duidelijk dat Bitcoin een hoop obstakels heeft. Buterin besloot daarom een geheel nieuwe blockchain te ontwikkelen:

Ik begon me te realiseren dat er veel interessantere dingen waren die je met blockchain kon doen dan alleen een peer-to-peer-valuta. Dit was iets dat ook andere mensen zich begonnen te realiseren.

Bitcoin is al sinds het begin van het crypto-tijdperk de grootste cryptocurrency en heeft op dit moment een marktkapitalisatie van bijna $68 miljard. Ethereum is echter het grootste deel van de geschiedenis de tweede grootste cryptocurrency geweest met een marktkapitalisatie van op dit moment $14 miljard.
Bekijk het hele interview hieronder:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie