ethereum_mede-oprichter_vitalik_buterin_bespreekt_verschillen_ethereum_bitcoin

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin bespreekt verschillen Ethereum en Bitcoin

5

In een interview met Business Insider dat op 28 februari werd gepubliceerd legt de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, de twee grootste blockchain-projecten naast elkaar. Tijdens het interview benadrukte Buterin onder andere dat Bitcoin en Ethereum twee geheel verschillende projecten zijn.

Wel was Bitcoin de inspiratiebron voor Buterin om Ethereum te ontwikkelen. Ethereum werd in 2015 officieel gelanceerd en is een smart contract-platform. Op het platform kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties (dApps) ontwikkelen en uitvoeren. Ethereum kan daardoor gezien worden als een soort “wereldcomputer”.

Bitcoin is een peer-to-peer betalingsplatform en kan volgens Buterin één ding heel goed. Ethereum is gebouwd om juist heel veel verschillende dingen te doen. Buterin legt tijdens het interview uit:

Denk aan het verschil tussen zoiets als een rekenmachine en een smartphone, waar een rekenmachine één ding doet, en het doet één ding heel goed. Maar mensen willen ook andere dingen kunnen doen. En als je een smartphone hebt, dan heb je een rekenmachine als app, heb je een muziekspeler als app, heb je een webbrowser als app en ga zo maar door.

Toen Bitcoin nog het enige blockchain-project van de industrie was probeerden veel ontwikkelaars producten bovenop de blockchain van Bitcoin te bouwen. Al snel werd duidelijk dat Bitcoin een hoop obstakels heeft. Buterin besloot daarom een geheel nieuwe blockchain te ontwikkelen:

Ik begon me te realiseren dat er veel interessantere dingen waren die je met blockchain kon doen dan alleen een peer-to-peer-valuta. Dit was iets dat ook andere mensen zich begonnen te realiseren.

Bitcoin is al sinds het begin van het crypto-tijdperk de grootste cryptocurrency en heeft op dit moment een marktkapitalisatie van bijna $68 miljard. Ethereum is echter het grootste deel van de geschiedenis de tweede grootste cryptocurrency geweest met een marktkapitalisatie van op dit moment $14 miljard.

Bekijk het hele interview hieronder:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€10.052,60 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.021,90 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.925,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.906,24 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€10.024,50 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.147,50 Kopen
Laatste nieuws