Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
11/10/2023 08:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 19:01

Europa leidt grootste instroom in crypto investeringen in maanden

Solana-SOL
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: artjazz/Shutterstock

Crypto investeringsproducten zagen in de afgelopen week aanzienlijke instromen. Het zorgde voor de hoogste volumeniveaus sinds juli 2023. Opvallend genoeg had Europa met 90% de grootste bijdrage. 

Crypto beurs Coinbase doneert miljoenen aan Bitcoin ontwikkelaars
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Wat zijn crypto investeringsproducten?

Crypto investeringsproducten zijn financiële instrumenten die beleggers in staat stellen om te investeren in cryptocurrencies zonder dat ze de daadwerkelijke crypto valuta’s zelf hoeven te kopen, bezitten of op te slaan. Ze bieden een manier voor beleggers om blootstelling te krijgen aan de prijsbewegingen van cryptocurrencies, vaak binnen een traditioneel beleggingskader. 

Een bekend voorbeeld van zo’n investeringsproduct is de recente aanvraag voor een Bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF) dat in juli veel aandacht vroeg, maar waar we altijd nog op goedkeuring wachten vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). 

Advertentie

Solana overheerst

Volgens het blockchain analyse platform CoinShares kwamen de instromen in totaal neer op bijna $80 miljoen. De volumes van crypto exchange-traded products (ETPs), financiële instrumenten op traditionele exchanges, stegen vorige week met 37%, tot meer dan $1 miljard.

De altcoin die als beste uit de verf komt is Solana (SOL). Het project steeg begin vorige week met bijna 30% en heeft sinds maart van 2022 de hoogste instroom. Tegelijkertijd zag concurrent Ethereum (ETH) tegenvallende cijfers. De Amerikaanse Ethereum futures ETFs trok slechts $10 miljoen aan, wat lager is dan wat we van de 2de munt op basis van marktkapitalisatie gewend zijn. 

Bitcoins maken wordt steeds moeilijker, bereikt nieuw record
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Europa heeft grootste bijdrage

CoinShares deelde ook een overzicht van de in- en uitstromen uitgedrukt in verschillende landen. Wat opvalt is dat Zwitsers hevig in crypto aan het investeren zijn. Ook Duitsland had een groot aandeel in de toegenomen instroom van crypto investeringsproducten. In totaal was 88% van de totale instroom te danken aan deze twee landen, terwijl de VS en Canada samen voor de resterende instroom zeroge met slechts zo’n $9 miljoen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie