Timo Bult Timo Bult
20/08/2023 15:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2023 15:30

Evergrande crisis China groeit uit tot nog groter probleem

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De recente ontwikkelingen in China hebben de wereld in zijn greep. Vorige week werd er al gesproken over de onderliggende problemen in de Chinese economie, en deze week lijken de scheuren alleen maar groter te worden.

Bitcoin crash nu waarschijnlijker dan verdere opmars, zeggen analisten
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crisis in China en de impact op de wereld

De problemen bij het Chinese Country Garden en Evergrande zijn nog niet opgelost, en er duiken nieuwe uitdagingen op. De grootste schaduwbank van China, Zhonhzhi, heeft betalingen aan duizenden klanten stopgezet, wat leidde tot een daling van de waarde van de Yuan.

Madelon duikt in haar recente video dieper in deze kwesties. Ze benadrukt niet alleen de problemen in de Chinese economie en vastgoedmarkt, maar ook hoe de bancaire sector nu wordt meegezogen in deze crisis.

De wereld kijkt met argusogen naar China, en de grote vraag is welke impact dit zal hebben op de wereldeconomie.

Ook bitcoin koers ervaart zenuwen

De problemen bij Evergrande, gecombineerd met de financiële onrust bij Country Garden en de grootste schaduwbank van China hebben wereldwijd voor zenuwen gezorgd. Deze zenuwen hebben niet alleen geleid tot fluctuaties in de aandelen- en obligatiemarkten, maar ook in de cryptomarkt.

Madelon benadrukt dat de cryptomarkt, waaronder Bitcoin (BTC), op de daling reageerde met een daling. Dit is een indicatie van hoe sterk de wereldwijde financiële markten met elkaar verweven zijn. De Chinese vastgoedmarkt, die al in een dal zit, lijkt voorlopig niet te herstellen, wat verdere gevolgen kan hebben voor de wereldwijde financiële markten, inclusief crypto.

Advertentie

Nederland in een recessie

Bovendien, ondanks eerdere voorspellingen, is de Nederlandse economie in een recessie beland. Madelon legt uit waarom dit te verwachten was en biedt een vooruitblik op wat we de komende periode kunnen verwachten. Ze benadrukt dat er al tekenen zijn die wijzen op interessante ontwikkelingen in de nabije toekomst.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Join de MoneyTalks community van Madelon Vos!

Sinds kort bestaat de MoneyTalks community van Madelon! In deze online community kan je vragen stellen en kennis delen! Ook maakt Madelon er technische analyses op aanvraag worden er Q&A-sessies georganiseerd waarin live vragen kunnen worden gesteld. Maak je je eigen analyses, dan kunnen de experts in de community daar een blik voor je op werpen!

Madelon legt ook uit! Middels de cursussen van Madelon leer je onder andere hoe je veilig en vertrouwd aan de slag kan gaan met bitcoin en andere cryptocurrencies en hoe je winst kan boeken met het investeren in crypto. Kennismaken met Madelon? Bekijk dan ook haar gratis cursussen! 

In de gratis cursus Crypto & Trading academy krijg je een preview van onderwerpen als Bitcoin, andere cryptocurrencies, hoe deze veilig op te slaan en je eerste crypto’s aanschaffen. Daarnaast leer je de basis van technische analyse. Deze gratis cursus is een voorproef op de volledige cursus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie