Home Nieuws Bitcoin nieuws Executive van $5,1 biljoen beleggingsonderneming maakt vergelijking van crypto met tulpen

Executive van $5,1 biljoen beleggingsonderneming maakt vergelijking van crypto met tulpen

- Advertentie -

De wereldwijde hoofdeconoom van een grote investeringsfirma heeft kritiek geuit op cryptocurrencies in een opiniestuk dat gisteren 21 mei gepubliceerd werd op een website van een investeringsfonds, EFT.com.

Joe Davis, de wereldwijde hoofdeconoom en global head van Vanguard Investment Strategy Group, verklaarde dat, hoewel blockchain-technologie veelbelovend is, de opkomst van cryptocurrencies veel overeenkomsten vertoont met de 17e-eeuwse “tulpenmanie” in Nederland; een klassiek voorbeeld van een “bubble market”.

Davis, wiens bedrijf in januari een gerapporteerde $5,1 biljoen aan assets beheert, begon het opiniestuk door op te merken dat hij enthousiast was over blockchain-technologie, wat Vanguard zelf ook gebruikt, maar hier voegt hij het volgende aan toe:

Wat betreft Bitcoin als currency? Ik zie een behoorlijke kans dat de prijs naar nul gaat.

Davis maakt daarna de discutabele vergelijking tussen cryptocurrency en de 17e-eeuwse Hollandse tulpenrage, waarbij hij opmerkte dat cryptocurrencies, in tegenstelling tot tulpen, “er niet heel mooi uitzien in een vaas”.

Volgens Davis is het de vraag of cryptocurrencies echte currencies zijn, omdat ze volgens hem worden beschouwd als een rekeneenheid en een medium-ruil, maar niet als waardeopslag:

Zelfs als cryptocurrencies in aanmerking komen voor niche doeleinden, lijken hun vooruitzichten twijfelachtig.

Davis schrijft verder dat vanwege het feit dat cryptocurrencies geen cashflow of dividenden creëren, ze prijzen hebben die gebaseerd zijn op speculatie, niet verbonden zijn met de waarde van blockchain-technologie en die crytpo-investeerders hun beleggingen in traditionele markten doet verlagen.

Bitcoin is een investering in blockchain op dezelfde manier als dat Pets.com een investering in het internet was.

Vorig najaar schreef Nasdaq nog een stuk over de vijf redenen waarom Bitcoin (BTC) niet leek op de tulpenmanie, en schreef dat de groei van de leidende cryptocurrency “geen bubbel” is.

Hebben we te maken met een bubbel en als dit zo is, moeten we hiervoor vrezen? Lees ons Crypto Talk artikel hierover.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.105,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.146,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.172,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.220,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.388,90 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...