Rico Engelbarts
15/04/2018 15:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2018 15:08

Experts voorspellen Bitcoin $25.000 in 2018 en $250.000 in 2022

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_25000_eind_2018

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Bitcoin prijs denderde eerder deze week de $8.000 grens over, ondersteund door een enorme piek in koopvolumes op alle belangrijke exchanges. Analisten legden uit dat een plotselinge toename van de vraag van institutionele beleggers en de instroom van nieuw kapitaal de stijging van de Bitcoin prijs mogelijk hebben veroorzaakt.
Tim Draper, vroege investeerder in een paar van de meest succesvolle technologiebedrijven – zoals SpaceX –  en cryptocurrency handelaar voorspelde eerder deze week dat de Bitcoin prijs tegen het einde van 2022 $250.000 zal behalen.

Een prijs van $250.000 zou leiden tot een Bitcoin marktwaarde van $5 biljoen. Op het hoogtepunt werd de cryptomarkt gewaardeerd op bijna $900 miljard. Het zou vereisen dat de Bitcoin prijs binnen een periode van vier jaar met meer dan factor 31 zou stijgen om de $250.000 te overtreffen.

Toen Draper in eerste instantie zijn langetermijndoel voor zijn Bitcoin investering uitsprak, deelden zowel de crypto community als investeerders binnen de markt het sentiment van Draper. Er was overeenstemming dat het koersdoel van $250.000 voor Bitcoin een realistisch doel is, met name op lange termijn.

Veel beleggers in de cryptocurrency markt doen dit niet met oog op kortetermijnwinst. Als dat wel het geval was geweest, had de overgrote meerderheid van de beleggers in december 2017 al moeten cashen. Verschillende economen beweren echter dat de markt zich in een bubbel bevond en dat beleggers niet op het hoogste punt in december hebben uit gecasht vanwege hebzucht.

Beleggers zoals Peter Thiel en Tim Draper zijn het daar echter niet mee eens. Investeerders zijn in december niet uit de markt gestapt ondanks de enorme winsten die ze zagen. Ze hebben zich niet teruggetrokken, omdat beleggers daadwerkelijk geloven dat het maximale potentieel van de markt voor cryptocurrency veel hoger ligt dan $900 miljard.

Om Bitcoin te laten evolueren naar een reservevaluta zoals genoemd werd door Twitter CEO Jack, Draper en Thiel, moet het een marktkapitaal van meerdere biljoenen dollars bereiken en concurreren met traditionele activa zoals goud in termen van marktwaardering. De liquiditeit van de gehele cryptocurrency-markt komt niet in de buurt van de liquiditeit van beurzen zoals de New York Stock Exchange (NYSE) en NASDAQ.

Als Bitcoin kan evolueren naar een grote valuta die wordt gebruikt door miljarden gebruikers, detailhandelaren, handelaars, restaurants, cafés, bedrijven en meer, zal het gemakkelijk een marktwaardering van meerdere biljoenen dollar bereiken. Deze visie omtrent het potentieel van Bitcoin wordt gedeeld door investeerders zoals Draper, die de mogelijkheden van cryptocurrencies en gedecentraliseerde financiële netwerken goed begrijpt.
Korte tot middenlange termijn
Voor de komende tijd verklaarde de analist van Wall Street en de oprichter van Fundstrat, Tom Lee, dat de Bitcoin-prijs tegen het einde van 2018 waarschijnlijk $25.000 zal zijn, omdat deze terug is gekaatst van zijn recente correctie en een nieuw record zal bereiken. Lee beweert het volgende:

We zijn er nog steeds vrij zeker van dat Bitcoin een ‘high risk, high reward’ investering is en we denken dat het tegen het einde van het jaar $25.000 zou kunnen bereiken

Reeds binnen een periode van drie dagen heeft de Bitcoin prijs een waardestijging van 15 procent opgetekend, van $6.900 tot $8.000. Als het momentum van Bitcoin in april en de rest van het jaar kan worden volgehouden, is een herstel boven de vorige hoogste waarde zeker mogelijk.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie