Erik Juffermans Erik Juffermans
28/02/2024 14:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 14:07

Fidelity integreert bitcoin in ETF aanbod, voorbode voor de toekomst?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Fidelity integreert crypto in ETF aanbod, voorbode voor de toekomst?

Foto: MacroEcon/Shutterstock

Fidelity Investments, een van de grootste Amerikaanse investeringsfondsen, adviseert klanten vanaf nu officieel te investeren in crypto. Op de website van Fidelity is te zien dat het fonds bij alle ‘all-in-one’ ETF’s, zowel de conservatieve- als bij de groei portfolios, een allocatie in crypto adviseert.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Fidelity adviseert crypto voor alle portfolio’s

Bij het conservatieve portfolio adviseert Fidelity een allocatie van 1 procent in crypto. Bij de ‘all-in-one growth’ en bij de ‘all-in-one equity’ fondsen is dit percentage zelfs 3 procent. Over crypto zegt Fidelity op de website het volgende:

“Krijg strategische blootstelling aan crypto (1-3 procent afhankelijk van het fonds) voor een betere diversificatie. Een kleine allocatie in crypto in je portfolio kan je potentieel hogere rendementen geven en kan fungeren als een hedge tegen traditionele markten.”

De ‘crypto-allocatie’ van Fidelity betekent overigens een allocatie exclusief in bitcoin (BTC). Een dieper kijkje in de informatie over de fondsen toont namelijk aan dat de crypto allocatie verwijst naar het bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF) van Fidelity. In de toekomst, met de mogelijke lancering van ethereum (ETH) spot ETF’s, zou dit dus kunnen veranderen.

Wat betekent de stap van Fidelity?

Will Clemente, een bekend crypto figuur, reageert via X op het nieuws. Hij vraagt zich af wat er zal gebeuren als die 1-3 procent groeit naar 3-6 procent. Hij suggereert dat het dan heel snel kan gaan met de groei crypto markten.

Een andere reactie merkt op dat de allocatie verandering van Fidelity enkel van toepassing is op de Canadese tak van het fonds. Desalniettemin is het een sterk teken en zou het geen verrassing zijn als andere fondsen ook een crypto allocatie als een norm voor hun fondsen gaan beschouwen.

Dezelfde reactie zegt ook dat het pas echt snel zal gaan als het grootste investeringsfonds ter wereld, Blackrock, een dergelijke allocatie zal toepassen. Tot op heden zijn hier echter geen tekenen van.

Heel groot nieuws is het vooralsnog dus niet. Wel zou het een voorbode kunnen zijn van wat de toekomst zal brengen. De Amerikaanse bitcoin spot ETF’s zijn uiteraard een groot succes, en een standaard allocatie in investeringsportfolio’s zou daarom een natuurlijke stap zijn.

 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie