Timo Bult Timo Bult
19/01/2021 10:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2021 10:44

Fondsbeheerder die $750 miljoen in bitcoin (BTC) stopte: "We staan aan de voet van een lange trend"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Fondsbeheerder die $750 miljoen in bitcoin (BTC) stopte We staan aan de voet van een lange trend

In december van het vorige jaar was op Crypto Insiders te lezen dat de grote Britse fondsbeheerder Ruffer Investment Company in bitcoin (BTC) is gestapt. Aanvankelijk dacht men dat het om een bedrag van ongeveer $15 miljoen ging, echter blijkt nu dat het bedrijf maar liefst $750 miljoen aan bitcoin heeft toegewezen. In een recente update aan investeerders verdedigt Ruffer Investment deze investering nu.
In de update, geciteerd door Portfolio Adviser, zegt het bedrijf dat het een lange geschiedenis heeft van “onconventionele beschermende investeringen.” Bitcoin wordt nu dus aan dit lijstje toegevoegd. De update lijkt een reactie te zijn op een recente waarschuwing van de Britse financiële toezichthouder FCA. Die waarschuwde investeerders in crypto dat zij “al hun geld kunnen verliezen.”
Ruffer Investment verdedigt zijn investering in bitcoin:

“Vanwege de rentetarieven van 0% en lager is de investeringswereld wanhopig op zoek naar nieuwe veilige havens en niet-gecorreleerde activa. We denken dat we hier relatief vroeg in zijn, aan de voet van een lange trend van institutionele adoptie en financialisering van bitcoin,”

Het bedrijf voegt hieraan toe:

“Beschouw de slechte reputatie van bitcoin als een risicopremie – terwijl we door het proces van normalisatie, regulering en institutionalisering gaan, kan de compressie van deze premie een dramatisch effect hebben op de prijs.

Als we het bij het verkeerde eind hebben, keert bitcoin terug naar de schaduw en verliezen we geld – dit verklaart waarom we de positiegrootte klein maar zinvol hebben gehouden.”

Ruffer Investment is een van de institutionele investeerders die de markt de afgelopen maanden hebben betreden. De hoop dat bitcoin een volwaardige veilige haven zoals goud wordt, wordt steeds groter naarmate er meer grote spelers de markt betreden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie