Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
23/09/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2023 14:00

Luxe gerechten in Frans restaurant? Alleen voor bitcoin betaler

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-frankrijk-restaurant

Foto: Shutterstock/RossHelen

Bitcoin (BTC) is van ver gekomen. Ooit was het waardeloos, maar inmiddels vertegenwoordigen alle bitcoins een marktkapitalisatie van meer dan $500 miljard. Desondanks zijn we nog steeds niet op een punt van reguliere adoptie. Een klein restaurantje in Frankrijk wil daar echter verandering in brengen. 

In Lyon, dat veelal als de gastronomische hoofdstad van Frankrijk wordt gezien, staat een innovatief restaurant genaamd Comptoir Brunet. Het is een klassieke bouchon, een Frans restaurant dat lokale gerechten serveert, en wordt gerund door een Bitcoin-fan. Restauranteigenaar Benjamin Baldassini voegde een nieuwe dimensie toe door betalingen van de cryptomunt te accepteren. De betalingen met BTC zijn mogelijk door de IT kennis van Benjamin. Hij heeft een eigen Bitcoin node en een betaling processor op het Lightning Network geïnstalleerd. 

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin betalen voor luxe gerechten

Naast de luxueuze menuopties vinden er bij Comptoir Brunet nu ook maandelijkse Bitcoin-only bijeenkomsten plaats. Desondanks merkt Benjamin dat veel mensen de voorkeur blijven houden om met euro’s te betalen en dat er nog een concrete stimulans nodig is om Bitcoin-gebruik te bevorderen. 

Om te stimuleren dat er in crypto wordt betaald, verplicht Benjamin zijn bezoekers om voor de duurste gerechten in BTC te betalen. Een van deze aanbiedingen is de mogelijkheid om de dure en de zeldzame Franse “Chartreuse” te proeven, een eeuwenoude likeur dat wordt gedistilleerd door monniken. Benjamin ziet dit als een unieke mogelijkheid om een verbinding te maken tussen het oude en het nieuwe, tussen traditie en technologische innovatie.

Advertisement

De weg naar adoptie

Initiatieven zoals die van Benjamin zijn cruciaal voor het slagen van bitcoin als valuta. Het illustreert dat het samenvoegen van traditionele en moderne elementen kan dienen als een effectief middel om bredere acceptatie en daadwerkelijk gebruik van Bitcoin te stimuleren. Als deze tendens zich voortzet, kan de gastronomische hoofdstad van Frankrijk zich ook ontpoppen als een pionier in de acceptatie van digitale valuta.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement