René Raaphorst René Raaphorst
07/04/2018 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2018 11:45

Fundstrat medeoprichter Tom Lee: "Bitcoin zal weer stijgen na tax day"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tom Lee - Fundstrat

Volgens Tom Lee zal de waarde van Bitcoin weer flink gaan stijgen na 17 april, wanneer de belastingdag in de Verenigde Staten is geweest. Tom Lee staat naast het mede-oprichten van Funstrat vooral bekend als Bitcoin bull binnen de cryptowereld.
Lee is van mening dat de recente dalingen toe te kennen zijn aan het feit dat beleggers hun cryptocurrency bezittingen probeerden te verkopen, om te voorkomen dat ze belasting zouden moeten betalen.
De prijs van Bitcoin zakte vandaag nog onder de $6.500, waar hij in december 2017 nog $19.000 noteerde. De totale marktkapitalisatie is afgelopen weken flink gekelderd door een golf aan negatief nieuws, waaronder internationale regulaties en een crypto-advertentie ban vanuit Twitter en Google.
Ook e-mail platform ‘Mailchimp’ heeft zich in deze discussie gemengd. Zo is er een verbod op ICO advertenties en benoemde ze de noodzaak om “fraude, phishing, oplichting en mogelijk misleidende praktijken” te voorkomen
Desondanks is Lee ervan overtuigd dat de verkoopdruk flink zal verminderen wanneer ‘Tax Day’ is geweest. Hij schat dat Amerikaanse crypto-investeerders over 2017 meer dan $25 miljard aan vermogensbelasting moeten gaan betalen, mede door de hoge Bitcoin prijzen van vorig jaar.
“De verkoopdruk zal voor Bitcoin naar alle waarschijnlijkheid worden verlicht na 15 april,” vertelt Lee. Tax Day valt dit jaar op 17 April, gezien 15 April op een zondag valt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin Misery Index

Wel gaf Lee aan dat cryptocurrencies onder druk kunnen blijven staan wanneer overheden het toezicht door de wetgever opvoeren.

“Het regulatierisico is nog steeds aanzienlijk en het marktsentiment blijft vreselijk, zoals gemeten aan de hand van onze BSI (Bitcoin misery index), die nog steeds zeer ellendig is. “

Het is waar dat de Bitcoin Misery Index van Lee onlangs zijn laagste niveau sinds 2011 heeft bereikt, echter is dit volgens hem een positief punt.
Lee zei dat, wanneer de Bitcoin Misery Index onder de 27 daalt, Bitcoin zijn beste 12 maanden performance ziet. Vorige maand stond de index op 18,8 op een schaal van 100. Dat is heel laag, wat voor Lee aangeeft dat het een goed moment is om te kopen.

Lee zei dat de laatste keer dat de ellende-index kromp tot zulke dieptepunten was in november 2012, januari 2015 en september 2016. In alle gevallen steeg de prijs van Bitcoin de volgende maand.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie