Timo Bult Timo Bult
12/01/2020 08:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2020 08:37

Fundstrat: "We zien een grote kans dat bitcoin (BTC) 100% stijgt in 2020"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Fundstrat We zien een grote kans dat bitcoin (BTC) 100% stijgt in 2020

Fundstrat Global Advisors, een bedrijf dat marktstrategieën ontwikkelt en onderzoek doet, verwacht dat 2020 nog beter zal zijn voor bitcoin (BTC) dan het vorige jaar. Het bedrijf baseert die verwachting onder andere op de politieke spanningen op het wereldtoneel en de aankomende halving.
Terwijl het volledige onderzoeksrapport op dit moment nog alleen te lezen is voor de cliënten van Fundstrat, deelt mede-oprichter Thomas Lee de kernpunten van het onderzoek. Zo worden de hoogtepunten van 2019 benoemd:

Bitcoin zag zijn waarde in 2019 met 92% stijgen, waarbij alle andere belangrijke activaklassen werden verslagen, een indrukwekkend rendement gezien de aanzienlijke tegenwind op het gebied van beleid en regelgeving die oplaaide … de weerstand vanuit het Congres omtrent Facebook’s Libra en het Witte Huis dat Bitcoin ervan langs gaf markeerden de hoogtepunten van 2019.


Ook over 2020 spreekt het bedrijf zich positief uit. De precieze feiten waarop deze positiviteit berust zijn vooralsnog niet bekendgemaakt, maar gelezen kan worden in Lee’s tweet:

Voor 2020 zien we verschillende positieve convergenties die de use case en ook het economische model voor crypto en Bitcoin verbeteren – op die grond geloven we dat het totale rendement van Bitcoin en crypto hoger moet zijn dan dat van 2019. Met andere woorden, we zien een grote kans dat Bitcoin > 100% stijgt in 2020.

Lee benoemt daarnaast ook nog even de halvening in zijn tweet. De halvening is de halvering van de beloningen voor bitcoin miners. Zij minen bitcoin waarmee zij het netwerk veilig houden. Als beloning ontvangt een miner die een block succesvol weet te minen 12,5 BTC. In mei van dit jaar zal dit worden gehalveerd naar 6,25 BTC.
Kortom, de instroom van nieuwe bitcoin gaat omlaag en mocht de vraag gelijk blijven dan zou de bitcoin prijs logischerwijs moeten stijgen. Analisten verwachten echter dat deze gebeurtenis allang in de huidige prijs is verwerkt. Zoals te lezen is in de bovenstaande tweet is Lee het daar niet mee eens. Volgens hem is de halvening “hoogstwaarschijnlijk niet ingeprijsd.”
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie