John van Meer John van Meer
06/01/2024 20:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2024 18:17

Gaat bitcoin met 30 procent dalen na een ETF goedkeuring?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Goedenavond allemaal! Ik deel mijn inzichten over de huidige situatie rondom bitcoin (BTC) in deze koersanalyse. Daarbij benadruk ik dat mijn besprekingen puur educatief zijn en geen financieel advies bevatten. Ik bespreek onder andere de recente gebeurtenissen op de markt. Daarbij heb ik een specifieke focus op de mogelijke goedkeuring van een ETF en de gevolgen daarvan op de bitcoin koers.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De huidige situatie rondom bitcoin ETF’s

Afgelopen woensdag zagen we een opvallend rapport van Matrix dat de bitcoin prijs met wel 10% deed dalen. Het herstelde echter snel, en nu circuleren er juist geruchten over een ETF-goedkeuring. Eerst voor begin deze week en nu mogelijk op vrijdag. James Sifer, een bekende Bitcoin ETF-expert, geeft aan dat de goedkeuring waarschijnlijk tussen 8 en 10 januari zal plaatsvinden.

De markt lijkt momenteel volatiel en er wordt gespeculeerd over een mogelijke daling van 30% na de ETF-goedkeuring. Dit is wegens de angst voor een sell the news event, waarbij de koers te hard is gestegen in anticipatie van een gebeurtenis. Indien het moment daadwerkelijk aanbreekt, daalt de koers juist.

Advertentie

De bitcoin analyse

Naast het bespreken van de ETF’s heb ik natuurlijk ook weer een bitcoin analyse in mijn video. In mijn analyse bekijk ik de huidige situatie op de Bitcoin-markt en identificeer ik verschillende niveaus van steun en weerstand. 

Op het moment van de analyse lijkt de markt erg volatiel. Ik identificeer specifieke niveaus zoals $37.000 als potentiële steun en $48.000 tot $50.000 als weerstand na goedkeuring. De koers lijkt momenteel binnen een range te bewegen, wat kan leiden tot interessante handelsmogelijkheden. Mijn persoonlijke betrokkenheid in de crypto handel omvat strategieën voor zowel long- als shortposities, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer leren over bitcoin en andere crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over mijn diensten.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie