John van Meer John van Meer
08/01/2024 12:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 11:50

Gaat de bitcoin ETF goedkeuring op deze dag en tijd gebeuren?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Goedemiddag allemaal en welkom bij deze koersanalyse. Vandaag duiken we in de mogelijk aankomende ETF-goedkeuring en de te verwachten gebeurtenissen deze week. We bespreken een mogelijke datum voor de ETF’s en analyseren een aantal tokens. 

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Mogelijke bitcoin ETF goedkeuring op maandag?

Eric Balchunas tweette dat er geruchten zijn over goedkeuring op maandag, met officiële lancering op 11 januari. BlackRock suggereert dat de goedkeuring op woensdag komt, tijdens de Amerikaanse handelssessie.

Persoonlijk ben ik optimistisch over de goedkeuring. Het kan een enorme bullish trend voor bitcoin (BTC) betekenen. Er wordt gespeculeerd over een mogelijke stijging naar 48.000 tot 50.000 dollar bij goedkeuring. Wel speculeren sommige handelaren dat dit een ‘buy the rumor, sell the news‘-scenario kan zijn. Dat zou een tijdelijke daling kunnen veroorzaken na de goedkeuring.

Advertentie

Analyses van bitcoin, ethereum en cardano

Daarnaast analyseren we natuurlijk ook weer bitcoin in de video. Op korte termijn verwacht ik mogelijk een kleine dip vóór de goedkeuring, gevolgd door een stijging. Op de dagelijkse grafiek zien we enkele gaps die nog moeten worden gevuld, wat kan leiden tot prijsbewegingen. Ook wordt een opwaartse driehoek genoemd als een bullish patroon.

Voor ethereum (ETH) lijkt consolidatie plaats te vinden. De koers zou kunnen reageren op de bewegingen van bitcoin. De steun rond 2.135 dollar is cruciaal; verlies daarvan kan de prijs terugbrengen naar 2.026 dollar, met verdere steun op 1.750 dollar en 1.500 dollar.

Cardano (ADA) heeft al een dip gehad en vertoont momenteel zwakte. Een bearish scenario voor cardano wordt geschetst, waarbij de koers mogelijk verder daalt. De genoemde steunniveaus liggen op 0,50 en 0,43 dollar.

De aandacht ligt vooral op de ETF-goedkeuring en de analyse van bitcoin. Ik ben voorzichtig met alts gezien de mogelijke prijsvolatiliteit na deze gebeurtenis. Laat in de comments weten welke altcoins je wilt bespreken en op welke termijn (kort of lang). Blijf op de hoogte en happy trading!

Crypto ontbijt: Bitcoin op record in 14 landen, Reddit bezit BTC & ETH
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Meer leren over bitcoin en andere crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over mijn diensten.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie