Kevin Schijven Kevin Schijven
04/06/2021 14:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2021 14:32

Gaat Grand Theft Auto (GTA) 6 spelers met crypto als bitcoin (BTC) belonen? Gerucht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gaat Grand Theft Auto (GTA) 6 spelers met crypto als bitcoin (BTC) belonen Gerucht

De volgende Grand Theft Auto (GTA), het extreem populaire computerspel, gaat wellicht spelers belonen met een cryptocurrency als bitcoin (BTC). Dat meldt Tom Henderson op 3 juni, een bekende uitlekker van videogame informatie.

Het gaat hier hoogstwaarschijnlijk niet om een echte crypto, maar eerder een virtuele, of neppe, munt die alleen bestaat in de virtuele wereld van GTA 6. Spelers zouden deze crypto kunnen verdienen door missies in het videospel te voltooien.

“Ik hoorde onlangs dat in GTA 6 sommige missies je in bitcoin belonen in plaats van geld voor het voltooien van bepaalde missies. De aandelenmarktfunctie keert terug, met de toevoeging van een broker voor verschillende cryptocurrencies. Als GTA 6 dit juist doet, is het enorm voor crypto.”

Aldus Henderson, die naar verluidt een reputatie heeft van het uitlekken van correcte informatie omtrent videogames. Hij voegt daaraan toe dat de in-game crypto wellicht een andere naam zal hebben dan “Bitcoin:”

“Zodat er nog minder verwarring is – ik maak geen grapje. Dit is wat ik heb gehoord van iemand die ik vertrouw en het zal waarschijnlijk niet per se “Bitcoin” worden genoemd – maar het zal een cryptocurrency zijn. Dat gezegd hebbende – neem dit soort informatie altijd met een beetje zout.”

Aldus Henderson die zelf al aangeeft het gerucht met een korrel zout te nemen. Toch is het gerucht niet helemaal ongelofelijk; de GTA games zitten namelijk meestal propvol met verwijzingen naar en parodieën over ontwikkelingen in de echte wereld.

Ondanks dat deze GTA munt hoogstwaarschijnlijk geen monetaire waarde zal hebben, zal dat miljoenen mensen alsnog confronteren met de opkomende markt van crypto. Er zijn meer dan 140 miljoen kopieën van de meest recente GTA verkocht.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie