Kevin Schijven Kevin Schijven
03/12/2020 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 13:19

Gaat Spotify binnenkort betalingen met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) accepteren?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gaat Spotify binnenkort betalingen met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) accepteren

Spotify, de grootste audiostreamingdienst ter wereld, gaat wellicht betalingen met cryptocurrencies als bitcoin (BTC) accepteren.
Het bedrijf is namelijk op zoek naar een nieuwe onderdirecteur voor het Payments Strategy & Innovation team. Dat blijkt uit een nieuwe vacature op de website van Spotify.

[Hij of zij] zal een sleutelrol spelen bij het definiëren en implementeren van de betalingsstrategie van Spotify, evenals het leiden van de activiteit van Spotify binnen het Libra stablecoin-project en de bredere ruimte voor digitale activa en cryptocurrency.

Aldus de vacature. Alhoewel bitcoin in de vacature niet bij naam wordt genoemd, wordt er wel over cryptocurrencies en blockchain gesproken, alsmede Libra, de aankomende stablecoin van Facebook. Facebook heeft overigens de naam van zijn stablecoin veranderd. De nieuwe stablecoin heet nu Diem en lanceert wellicht nog in januari 2021.
Als Spotify crypto omarmt zou dat van grote betekenis kunnen zijn voor de adoptie. Het populaire muziekplatform heeft maar liefst zo’n 320 miljoen actieve gebruikers, waarvan 144 miljoen betalende abonnees. Verder worden ook zogeheten central bank digital currencies (CBDC’s) benoemd in de vacature:

Je gaat verder nadenken over nieuwe kansen en innovatie in het opkomende ecosysteem van distributed ledger technology, blockchains, cryptocurrencies, stablecoins, central bank digital currencies (CBDC’s) en andere digitale activa. Je hebt uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van strategieën en oplossingen in blockchain en digitale activa en je hebt zin om deelname op wereldwijde schaal te stimuleren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie