Timo Bult Timo Bult
07/07/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2019 06:00

Gebruik Bitcoin (BTC) netwerk nadert all-time high

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Uit gegevens van Bitcoin Visuals blijkt dat de transactie inputs en outputs flink zijn gestegen in de afgelopen maanden. Dit terwijl de bitcoin prijs nog ongeveer 40% onder zijn all-time high (ATH) zit.
Uit de gegevens blijkt dat er op 1 juli ongeveer 858.000 transactie inputs waren. De ATH voor wat betreft deze transactie inputs werd in januari 2018 gevestigd. Toen waren er zo’n 885.000 inputs op een dag. Het aantal transactie inputs dat op 1 juli jongstleden op de Bitcoin blockchain plaatsvond komt dus erg dicht in de buurt van deze ATH.
Naast de inputs komen ook de transactie outputs erg dichtbij de ATH. Deze ATH werd tegen het einde van 2017 gevestigd. Toen waren er ongeveer 1,2 miljoen transactie outputs op de blockchain te zien. Op 5 juli was dat na een langzame uptrend alweer 1,05 miljoen transactie outputs.
Een transactie met bitcoin kan meerdere inputs en outputs hebben. Zo kan iemand bitcoins naar meer dan 100 adressen versturen middels een enkele transactie. Terwijl dit met ethereum (ETH), bijvoorbeeld, als 100 transacties telt, telt dit binnen het Bitcoin netwerk maar als een enkele transactie.
Door niet alleen naar transacties te kijken maar ook naar transactie outputs kan men een beter beeld krijgen van hoe intensief het netwerk eigenlijk gebruikt wordt. Tellen we de outputs als transacties, dan zien we dat het Bitcoin netwerk het meest gebruikte netwerk is. Achter Bitcoin staat Ethereum met ongeveer 740.000 transacties per dag.
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie