Erik Juffermans Erik Juffermans
19/06/2024 15:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2024 14:27

Geduldige bitcoin-investeerders beloond met 120% rendement

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Geduldige bitcoin-investeerders beloond met 120% rendement

Foto: Vlue/Shutterstock

Ondanks dat de bitcoin (BTC) koers de afgelopen maanden de wensen overlaat, staan langetermijn ‘HODL’ers gemiddeld 120 procent in het groen. Dit blijkt uit onderzoek van Glassnode. Uit het onderzoek blijkt dat deze bezitters over het algemeen niet van plan zijn hun posities te verkopen.

Bitcoin langetermijnbezitters vastberadener dan ooit

Glassnode meldt dat Bitcoin houders, ook wel ‘hodlers’ genoemd, hun coins gemiddeld langer vasthouden dan voorheen. Momenteel staat 87 procent van de circulerende bitcoin supply op winst.

“De BTC-prijzen consolideren binnen een goed gevestigde handelskanaal. Investeerders blijven over het algemeen in een gunstige positie, met meer dan 87% van de circulerende voorraad in winst, met een kostprijs onder de huidige marktprijs.”

De bevindingen van het onderzoek tonen aan dat deze hodlers vertrouwen hebben in de lange termijn waarde van Bitcoin. Ze verwachten dat de prijs verder zal stijgen en zijn bereid hun posities te behouden ondanks de huidige winstniveaus. Dit gedrag is significant omdat het suggereert dat de markt een solide basis heeft van investeerders die geloven in de toekomstige groei van bitcoin. Al met al “blijft de uptrend intact,” schrijven de analisten.

De huidige volatiliteit is grotendeels te danken aan kortetermijn bezitters. Volgens de analyse zijn de korte termijn houders, die hun BTC minder dan zes maanden vasthouden, sneller geneigd hun posities te verkopen bij prijsschommelingen. Dit gedrag zorgt voor extra volatiliteit in de markt. Desondanks blijft ook een aanzienlijk deel van deze groep momenteel in winst.

Volgens data van LookIntoBitcoin is de gemiddelde aankoopprijs van deze groep holders ongeveer $64.000 per bitcoin.

HODL’ers houden zich sterk

De stabiliteit van de Bitcoin koers wordt ook beïnvloed door macro-economische factoren. Recente inflatiecijfers uit de Verenigde Staten hebben een grote impact op de koers gehad. Ondanks een initiële stijging na positieve inflatiecijfers, daalde de koers weer toen Jerome Powell van de Federal Reserve aangaf dat renteverlagingen voorlopig niet in zicht zijn. Powell zei: “We blijven alert op de inflatie, en renteverlagingen zijn voorlopig niet aan de orde,” wat direct invloed had op de markt.

De huidige markt voor bitcoin wordt gekenmerkt door een combinatie van vertrouwen onder lange termijn houders en de invloed van externe economische factoren. Terwijl macro-economische ontwikkelingen en nieuws rondom crypto-regelgeving de koers op korte termijn kunnen beïnvloeden, blijft de algemene trend dus positief dankzij de vastberadenheid van de Bitcoin hodlers.

Begin met bitcoin hodlen, krijg 10 euro gratis

Hodlen, oftewel het vasthouden van crypto, is een populaire strategie. Van plan om ook bitcoin te hodlen? Nieuwe gebruikers ontvangen nu 10 euro gratis wanneer zij via deze link een account aanmaken bij de populaire Nederlandse cryptobeurs Bitvavo.

Pak 10 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie