“Gelukkig bezit mijn zoon bitcoin (BTC),” zegt miljardair investeerder die bijdraait over cryptocurrency

Ook de legendarische investeerder Howard Marks, CEO van de grote Amerikaanse investeringsmaatschappij Oaktree Capital Management, draait inmiddels bij over cryptocurrencies als bitcoin (BTC).

De miljardair meldt in een memo, gepubliceerd op 11 januari, dat hij in 2017 nog zeer sceptisch was over cryptocurrencies, maar dat hij nu blij is dat zijn zoon Andrew Marks “positief” is over bitcoin alsmede andere crypto en dat hij een “aanzienlijk bedrag” bezit voor zijn gezin.

“In 2017 bevatte mijn memo ‘There They Go Again . . . Again’ een sectie over cryptocurrencies waarin ik een hoge mate van scepsis uitte. Deze mening is een bron van veel discussie geweest voor mij en Andrew, die vrij positief is over Bitcoin en verschillende anderen en gelukkig een aanzienlijk bedrag bezit voor ons gezin.”

Marks legt vervolgens uit dat deze scepsis onderdeel is van zijn werk als investeerder en hem vaker geholpen heeft om hem en Oaktree uit de problemen te houden.

“Zoals ik eerder al zei, is de natuurlijke toestand voor de waarde investeerder er een van scepsis. Onze standaard reactie is om zeer twijfelachtig te zijn als we horen ‘dit keer is het anders’, en we wijzen op een geschiedenis van speculatieve manieën en financiële innovaties die een aanzienlijk bloedbad achterlieten. Het is deze scepsis die de kans dat de belegger geld verliest, verkleint.”

Toch geeft Marks ook toe dat deze scepsis hem wellicht blind maakt voor innovatie, ook met betrekking tot cryptocurrencies:

“In een wereld waar zoveel innovatie in zo’n snel tempo plaatsvindt, moet deze mentaliteit echter gepaard gaan met een diepe nieuwsgierigheid, openheid voor nieuwe ideeën en bereidheid om te leren alvorens een mening te vormen. Als innovaties werken, wordt pas later wat eerst gek leek, consensus.”

Marks meldt echter niet hoeveel bitcoin of andere crypto zijn familie bezit, en geeft toe dat hij nog wel veel te leren heeft:

“Daarom ben ik tot de conclusie gekomen (met de hulp van Andrew) dat ik nog niet genoeg geïnformeerd ben om een duidelijk beeld te krijgen van cryptocurrencies. In de geest van ruimdenkendheid streef ik ernaar om te leren.”

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€27.924,30 Kopen
1
Bitvavo
€27.437,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€27.728,20 Kopen
3
Litebit
€27.752,10 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...