Kevin Schijven Kevin Schijven
13/01/2021 18:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2021 18:34

"Gelukkig bezit mijn zoon bitcoin (BTC)," zegt miljardair investeerder die bijdraait over cryptocurrency

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gelukkig bezit mijn zoon bitcoin (BTC), zegt miljardair investeerder die bijdraait over cryptocurrency

Ook de legendarische investeerder Howard Marks, CEO van de grote Amerikaanse investeringsmaatschappij Oaktree Capital Management, draait inmiddels bij over cryptocurrencies als bitcoin (BTC).
De miljardair meldt in een memo, gepubliceerd op 11 januari, dat hij in 2017 nog zeer sceptisch was over cryptocurrencies, maar dat hij nu blij is dat zijn zoon Andrew Marks “positief” is over bitcoin alsmede andere crypto en dat hij een “aanzienlijk bedrag” bezit voor zijn gezin.

“In 2017 bevatte mijn memo ‘There They Go Again . . . Again’ een sectie over cryptocurrencies waarin ik een hoge mate van scepsis uitte. Deze mening is een bron van veel discussie geweest voor mij en Andrew, die vrij positief is over Bitcoin en verschillende anderen en gelukkig een aanzienlijk bedrag bezit voor ons gezin.”

Marks legt vervolgens uit dat deze scepsis onderdeel is van zijn werk als investeerder en hem vaker geholpen heeft om hem en Oaktree uit de problemen te houden.

“Zoals ik eerder al zei, is de natuurlijke toestand voor de waarde investeerder er een van scepsis. Onze standaard reactie is om zeer twijfelachtig te zijn als we horen ‘dit keer is het anders’, en we wijzen op een geschiedenis van speculatieve manieën en financiële innovaties die een aanzienlijk bloedbad achterlieten. Het is deze scepsis die de kans dat de belegger geld verliest, verkleint.”

Toch geeft Marks ook toe dat deze scepsis hem wellicht blind maakt voor innovatie, ook met betrekking tot cryptocurrencies:

“In een wereld waar zoveel innovatie in zo’n snel tempo plaatsvindt, moet deze mentaliteit echter gepaard gaan met een diepe nieuwsgierigheid, openheid voor nieuwe ideeën en bereidheid om te leren alvorens een mening te vormen. Als innovaties werken, wordt pas later wat eerst gek leek, consensus.”

Marks meldt echter niet hoeveel bitcoin of andere crypto zijn familie bezit, en geeft toe dat hij nog wel veel te leren heeft:

“Daarom ben ik tot de conclusie gekomen (met de hulp van Andrew) dat ik nog niet genoeg geïnformeerd ben om een duidelijk beeld te krijgen van cryptocurrencies. In de geest van ruimdenkendheid streef ik ernaar om te leren.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie