Sander van Rijn Sander van Rijn
20/09/2023 13:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2023 13:30

Gerucht: Blackrock kiest voor Ripple’s XRP in plaats van Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Gerucht: Blackrock gaat voor Ripple's XRP in plaats van Bitcoin

Foto: Tada Images/Shutterstock.com

In het altijd veranderende crypto landschap zijn de ogen de laatste maanden gericht op de grootste vermogensbeheerder van de wereld, BlackRock. Met meer dan $9 biljoen aan beheerd vermogen, heeft BlackRock altijd de aandacht getrokken als een toonaangevende speler in de financiële wereld.

Deze zomer diende BlackRock een aanvraag in voor een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), of beursgenoteerd fonds. Dit resulteerde in veel opwinding en speculatie binnen de crypto-gemeenschap. Geruchten doen zich echter de ronde dat de financiële gigant wellicht een opmerkelijke verschuiving in zijn crypto-investeringen overweegt.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Verschuift BlackRock de aandacht van Bitcoin naar XRP?

Er wordt gespeculeerd dat BlackRock zijn strategische focus kan verschuiven van bitcoin naar XRP, de munteenheid van Ripple. Hoewel deze geruchten op dit moment onbevestigd zijn, kunnen ze verstrekkende gevolgen hebben voor het crypto-landschap.

Volgens een recente publicatie van Investing zouden verschillende facturen erop kunnen duiden dat de interesse van BlackRock in XRP mogelijk is aangewakkerd. De veranderende regelgeving rond cryptocurrencies en de technologische vooruitgang zouden twee van deze belangrijke criteria zijn. Ook wordt er in het rapport gesuggereerd dat XRP een meer winstgevende investering zou zijn dan bitcoin. Dit nieuws heeft de crypto-gemeenschap in rep en roer gebracht.

De publicatie leidde tot intense discussies via sociale mediaplatformen. In bepaalde kringen wordt gefluisterd dat Robert Mitchnick, de huidige hoofdverantwoordelijke voor crypto-investeringen bij BlackRock, voorheen bij Ripple heeft gewerkt. Dit resulteerde tot hevige speculaties over mogelijke verbindingen tussen BlackRock en Ripple. Desondanks zijn deze geruchten onbevestigd en kunnen ze beter met een grote korrel zout worden genomen.

Advertisement

De impact van geruchten in crypto

Het rapport van Investing suggereert ook dat de interesse van BlackRock in XRP mogelijk is aangewakkerd door de lopende juridische strijd tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze langdurige rechtszaak heeft sinds het begin de aandacht weten te trekken van de crypto-wereld.

Onlangs heeft Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, in een gesprek met het welbekende Bloomberg de verschillen nog eens benadrukt tussen XRP en BTC. Garlinghouse wijst op het potentieel van XRP om te gedijen dankzij de samenwerking tussen Ripple en banken. Dit staat in schril contrast met Bitcoin, dat juist tracht banken en overheden buiten spel te zetten via een gedecentraliseerd netwerk.

Interessant genoeg heeft XRP koers in de afgelopen week enige prijsstijgingen laten zien. Op het moment van schrijven wordt de digitale valuta verhandeld voor een prijs van $0,5205. Dit is een stijging van meer dan 8% ten opzicht van een week geleden.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement