Erik Juffermans Erik Juffermans
23/01/2024 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2024 12:44

Globaal crypto nieuws: Aziatisch Bitcoin ETF op komst

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
azie-bitcoin-BTC-ETF

Foto: Shutterstock/ilolab

Groots crypto nieuws vanuit Azië. Hong Kong lijkt dit jaar nog een Bitcoin (BTC) ETF te willen lanceren. Eerder berichtten we al dat Hong Kong de mogelijkheden voor een eigen bitcoin beursfonds aan het verkennen was, maar de plannen lijken nu dus steeds concreter te worden. Dit meldt de Hong Kong Economic Journal.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meerdere bitcoin ETF’s

Zoals gezegd waren de Hong Kongse plannen voor een Bitcoin ETF al bekend. Eerder werd namelijk duidelijk dat de Aziatische stadstaat de mogelijkheden voor een eigen ETF aan het verkennen was. Na de succesvolle lancering van de Amerikaanse bitcoin ETF’s lijkt Hong Kong nu de volgende stap te willen nemen.

In gesprek met de Hong Kong Economic Journal bevestigt Gary Tui, CEO van de lokale crypto exchange OSL, deze plannen. Hij meent dat Hong Kong dit jaar nog eigen bitcoin ETF’s wil lanceren. Daarmee zouden de ETF’s de allereerste Aziatische bitcoin beursfondsen zijn.

Waarschijnlijk zal het gaan om meerdere ETF’s. Volgens Tui zijn er namelijk tussen de vijf en tien bedrijven aan het kijken naar de mogelijkheden. Volgens Livio Weng, COO van HashKey Group, zijn zeven à acht bedrijven hiervan al in vergevorderde fases van hun bitcoin ETF. Weng verwacht dat de eerste bitcoin ETF’s in Hong Kong in de komende zullen worden gelanceerd.

Regionale interesse

De plannen van Venture Smart Financial Holdings (VSFG), een grote asset manager in Hong Kong, komen overeen met de prognose van Weng. In gesprek met Bloomberg gaf het financiële instituut aan dit kwartaal nog een bitcoin ETF te gaan lanceren. Tegen het einde van het jaar willen ze $500 miljoen aan assets beheren als onderdeel van het ETF.

De interesse in de Aziatische bitcoin ETF’s gaan overigens verder dan de grenzen van de stadstaat zelf. Chengyu Zhu, CEO van VSFG, zegt dat er al gesprekken zijn geweest met instituties in China, Japan, Taiwan en Zuid-Korea. “Er is veel vraag in de Aziatische tijdzone,” aldus Zhu. 

De ETF plannen vanuit Hong Kong is de zoveelste stap die het land maakt om zich op de kaart te zetten als regionale crypto hub. Sinds begin vorig jaar ontwikkelt te crypto sector in Hong Kong zich in rap tempo. Met de lancering van bitcoin spot ETF’s zouden ze hier nog maar eens een schepje bovenop doen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie