Rico Engelbarts
11/12/2018 18:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2018 18:49

''Goedkeuring VanEck SolidX Bitcoin ETF in gevaar”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
goedkeuring_vaneck_solidx_bitcoin_ETF_in_Gevaar

In het overgrote deel van 2018 werd een Bitcoin-ETF beschouwd als de katalysator die de volgende bullrun in crypto zou initiëren, vanwege het feit dat men denkt dat er enorm veel institutioneel geld de cryptocurrency markt in zal stromen. Afgaande op de manier waarop de SEC de verschillende voorgaande ETF-aanvragen heeft behandeld, lijkt de kans dat er op korte termijn een goedkeuring komt, niet erg groot. Na voorgaande aanvragen die al werden geweigerd, zijn alle ogen nu gericht op de VanEck- en SolidX Bitcoin ETF-aanvraag. Echter lijkt deze volgens de gerenommeerde ‘cryptocurrency advocaat’ Jake Chervinsky, door het huidige marktsentiment, ook in het gedrang te komen. Chevinsky beweert dat met name de verdenkingen omtrent marktmanipulatie een probleem kunnen worden.


Volgens Chevinsky’s reeks van Twitter berichten is de manipulatie van de Bitcoin-prijzen op niet-gereguleerde beurzen de grootste zorg bij de SEC.
De opmerkingen van Chevinsky kunnen niet worden genegeerd, gezien de jurist een gerenommeerde naam is in Amerika; Chevinsky heeft grote zaken behandeld omtrent effecten, grondstoffen, futures en andere derivaten. Daarbij heeft hij uitgebreide ervaring met onderzoeken van het Amerikaanse Ministerie van Justitie, de SEC en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Hoewel alle ogen hoopvol op 27 februari zijn gericht, is het zaak om kritisch te blijven en de punten die Chevinsky aanhaalt in het achterhoofd te houden. De negatieve impact van een afwijzing was een aantal maanden geleden wellicht groter geweest, maar zal naar alle waarschijnlijkheid ook eind februari effect hebben op de markt.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie