goldman_sachs_gaat_bitcoin_trading_desk_oprichten

Goldman Sachs gaat ‘Bitcoin trading desk’ oprichten

0

Goldman Sachs bevestigde gister dat de investeringsbank een ‘Bitcoin trading desk’ gaat oprichten.

De New York Times beschrijft dat het bedrijf, één van de grootste financiële instituten van Amerika, zich aan het voorbereiden is om eigen fondsen te gebruiken voor het sponsoren van een breed scala aan Bitcoin gerelateerde investeringsprojecten. Uiteindelijk wilt Goldman Sachs zelf gaan handelen in Bitcoins.

De bank heeft naar verluidt sinds december plannen om een cryptocurrency handelskantoor op te zetten, maar woordvoerders ontkrachten dit. Op 23 april, toen de bank cryptocurrency handelaar Justin Schmidt in dienst nam, werd er aangegeven dat er inderdaad nog geen consensus was omtrent het handelen in digitale activa.

Rana Yared, bestuurslid van Goldman Sachs, liet het volgende weten:

Ik zou mezelf niet willen beschrijven als iemand die heilig gelooft dat Bitcoin de wereld over gaat nemen. Voor bijna een ieder die hierbij betrokken is geldt dat er sprake is van enige scepsis

Ondanks de sceptische houding heeft de bank genoeg interesse gewekt van beleggingsfondsen en andere institutionele investeerders om binnen het bestuur met genoeg stemmen te besluiten toch in de crypto wereld te gaan handelen. Dit betekent dat Goldman Sachs de eerste grote Amerikaanse bank zal zijn die zijn eigen fondsen gaat aanboren om in cryptocurrencies te handelen.

Uiteindelijk hoopt de bank goedkeuring te krijgen van de Federal Reserve en de staat om daadwerkelijk en direct in Bitcoins te gaan handelen, een ontwikkeling die zonder twijfel het imago van Bitcoin als leidende digitale financiële activa zal versterken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws