Timo Bult Timo Bult
31/03/2021 13:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2021 13:10

Goldman Sachs wil rijke klanten bitcoin (BTC) aan gaan bieden, goed nieuws voor de adoptie!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goldman Sachs wil rijke klanten bitcoin (BTC) aan gaan bieden, goed nieuws voor de adoptie!

Grote traditionele banken spraken zich lange tijd tegen bitcoin (BTC) en crypto uit. Maar langzaamaan merken ook zij dat de bitcoin trein toch echt op stoom is gekomen en dat steeds meer mensen bitcoin kopen. Zojuist schreef de Amerikaanse televisiezender CNBC dat Goldman Sachs van plan is bitcoin investeringsproducten aan te gaan bieden!

Dat Goldman Sachs, een Amerikaanse investeringsbank met $2,15 miljard aan activa onder beheer, naar bitcoin aan het kijken is, was al een tijdje bekend. Zo zagen we enkele weken geleden al dat de COO van de bank bevestigde dat zijn klanten bitcoin willen. Uit nieuwe berichtgeving van CNBC blijkt nu dat bitcoin investeringsproduct mogelijk dichterbij is dan verwacht.

De nieuwe global head of digital assets, Mary Rich, sprak deze week met CNBC en zei een aantal zeer interessante dingen die bij kunnen dragen aan de verdere adoptie van bitcoin. Zij zei onder andere:

“We werken nauw samen met teams binnen het hele bedrijf om manieren te onderzoeken om doordachte en gepaste toegang tot het ecosysteem te bieden aan particuliere vermogensklanten, en dat is iets dat we op korte termijn verwachten te bieden.”

Dat er zoveel interesse is in bitcoin vanuit vermogende klanten is volgens Rich het gevolg van afgelopen jaar. Toen brak het coronavirus uit en de economische crisis die volgde dwong centrale banken geld bij te drukken om de economie overeind te kunnen houden:

“Er is een groep klanten die naar dit actief kijkt als een hedge tegen inflatie, en de macro-achtergrond van het afgelopen jaar heeft daar zeker aan bijgedragen,”

CNBC stelt dat de eerste producten al in het tweede kwartaal op de markt kunnen verschijnen. Naast Goldman Sachs heeft ook Morgan Stanley interesse getoond in de cryptomarkt. Die investeringsbank biedt zelfs al toegang tot bitcoin voor klanten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie