Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Google Trends en Baidu zien stijging in interesse bitcoin (BTC) kopen

Met zoveel mensen over de hele wereld die vanuit huis werken, fysiek afstand van elkaar nemen en zichzelf in quarantaine plaatsen na mogelijke besmetting met COVID-19, zijn online zoekopdrachten rond cryptocurrencies flink gestegen.

De Chinese zoekmachine Baidu heeft een aanzienlijke sprong gemaakt als het gaat om aantal zoekopdrachten naar “Bitcoin”. De data laat tevens zien dat het aantal zoekopdrachten naar BTC de afgelopen dertig dagen met 183% is gestegen, en dat het aantal zoekopdrachten op mobiele apparaten ook omhoog schoot.

- Advertentie -

Mogelijk bestaat er een verband tussen de gegroeide interesse en de wereldwijde economie die het op dit moment zwaar heeft, waarbij bitcoin (BTC) wordt genoemd als alternatief.

Terwijl Google momenteel geblokkeerd is in China zijn mensen massaal Baidu gaan gebruiken. Chinese inwoners blijken echter niet de enigen met een groeiende interesse in de crypto-markt.

Het aantal Amerikaanse zoekopdrachten op Google naar bitcoin bereikte op 13 maart een top in 30 dagen; dit was kort na de flink daling van de koersen.

Nu een groot deel van de wereldbevolking vaker online is dan ooit, is het niet verrassend dat velen interesse hebben getoond in Bitcoin. 

De bevindingen zijn enigszins ongebruikelijk. Veel Amerikanen in grotere steden worden namelijk geadviseerd om financiële zekerheid te gaan, gezien sommigen hun baan volledig kunnen verliezen. De crypto-markt heeft laten zien net zo volatiel te kunnen zijn als traditionele aandelenmarkten op het moment dat de wereldeconomie te maken heeft met een pandemie, maar de koers van bitcoin is na de crash gestabiliseerd. Dit zorgt ervoor dat er grotere interesse is om te kopen.

Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!

Ook onze analist Michiel pleit voor geduld! Volgens hem is de koers van bitcoin ons geduld aan het beproeven en hij vindt het geen probleem om te wachten op een mooie entry; die kan zowel rond de $6.500-7.000 liggen als aanzienlijk lager van hier. Hoor en zie meer in de dagelijkse koersvideo voor onze leden die we vandaag als freebie weggeven!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.312,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...