Redactie Redactie
03/01/2023 12:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2023 12:02

Goud beter dan bitcoin in 2023? Deze analist ziet goud meer dan 110% stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Momentum studio

De bitcoin (BTC) koers is het afgelopen jaar eigenlijk alleen maar gedaald. Sterker nog, in 2022 daalde de koers van de koning der cryptocurrencies met bijna 70%! Hoewel dat natuurlijk niet wil zeggen dat bitcoin hopeloos verloren is, zijn er wellicht ook andere investeringen die in 2023 op zijn minst het overwegen waard zijn. Goud is hier een voorbeeld. Volgens een goudanalist zou de koers van het edelmetaal namelijk met maar liefst 110% stijgen.

Bitcoin stijgt: ‘5 redenen waarom je nog niet te laat bent’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Goudkoers

Ook goud heeft in 2022 een wispelturig jaar gehad. Normaal gesproken doet de goudkoers het enorm goed tijdens periodes van hoge inflatie, maar dat was deze keer toch ietwat anders. Wel wist de goudkoers in staat te zijn om het jaar af te sluiten rond dezelfde prijs als waar het het jaar mee begon; zo’n $1820 per ons.

Juerg Kiener, een topman bij Swiss Asia Capital, stelt dat de toekomst voor goud er echter erg goed uit ziet. Volgens hem is het niet gek om te verwachten dat de goudkoers in 2023 zelfs zal kunnen stijgen tot $4.000, een stijging van 110%. Dit komt volgens Kiener doordat de angst voor hogere rentes en een recessie mensen naar goud toe zal doen bewegen.

“Het zal niet slechts 10% of 20% zijn, maar een beweging die echt nieuwe hoogtepunten zal maken.”

Kiener gelooft ook dat veel van de grootste economieën ter wereld in 2023 in een recessie zullen belanden. Beleggers willen in een dergelijk investeringsklimaat natuurlijk het liefst hun vermogen beschermen. En historisch gezien is goud wellicht een van de allerbeste manieren om dit te bewerkstelligen.

Bitcoin vs. goud

Bitcoin investeerders doen er daarom wellicht goed aan om ook eens te kijken naar een investering in het edelmetaal. Het is al vele jaren onderdeel van het portfolio van elke grote investeerder, en volgens Kiener van Swiss Asia Capital zijn de vooruitzichten voor goud momenteel ronduit goed te noemen.

Mocht je willen investeren in goud dan kan dat in Nederland kinderlijk eenvoudig via GoldRepublic.nl. Dit is een Nederlandse goud broker die het beleggen en handelen in goud voor iedereen toegankelijk maakt. Als je nu een account aanmaakt bij GoldRepublic en 100 euro stort krijg je zelfs een gram goud ter waarde van bijna 55 euro. Daarnaast is dit al direct na ontvangst opneembaar!

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie