Timo Bult Timo Bult
07/09/2021 11:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2021 11:43

Goud in plaats van bitcoin (BTC) was een miljardenfout geweest, aldus MicroStrategy CEO

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Goud in plaats van bitcoin (BTC) was een miljardenfout geweest, aldus MicroStrategy CEO

Foto: Shutterstock/ 3Defokes

“Een miljardenfout” noemt MicroStrategy CEO Michael Saylor het als hij inplaats van voor bitcoin (BTC) voor goud had gekozen. In een tweet laat de CEO de verschillen zien tussen de prestaties van bitcoin en goud. Hoe staat de investering van zijn bedrijf er nu voor, en hoe hebben de aandelen van het bedrijf geprofiteerd van de bitcoin investering?

De afgelopen jaren investeerden hier en daar een aantal grote bedrijven en investeerders al in bitcoin. Maar MicroSrategy was het eerste bedrijf dat bitcoin onderdeel maakte van zijn kasbeleid en investeerde sindsdien miljarden in bitcoin. Voor sommigen is MicroStrategy daarmee het boegbeeld geworden van de bitcoin adoptie door bedrijven. Zo volgde onder andere later Tesla door bitcoin op zijn balans te zetten.

Een investering in activaklassen als bitcoin en goud is voornamelijk bedoeld als bescherming tegen inflatie. Maar had MicroStrategy in goud geïnvesteerd in plaats van bitcoin, dan was het bedrijf nu miljarden misgelopen. Dat blijkt uit een tweet van Saylor:

“Als ik vorig jaar voor Goud had gekozen in plaats van Bitcoin, zou het een fout van meerdere miljarden dollars zijn geweest.”

MicroStrategy zag tot nu toe een rendement van zo’n 370% op zijn bitcoin investering. Had het bedrijf dit geld in goud gestopt dan was de waarde juist met bijna 6% afgenomen. Een gouden beslissing dus! Maar hoeveel bitcoins bezit het bedrijf nu eigenlijk?

Uit data van Bitcoin Treasuries blijkt dat het bedrijf 108.991 bitcoins bezit. Deze bitcoins kocht MicroStrategy voor $2,9 miljard en hebben op het moment van schrijven een waarde van $5,58 miljard. Het bedrijf bezit hiermee 0,5% van de totale bitcoin voorraad.

Ook aandeelhouders zullen blij zijn met de keuze van het bedrijf om bitcoin te kopen. Ondanks dat de aandelenkoers van MSTR volatiel is, staat het wel 423% in de plus ten opzichte van een jaar geleden. Dit terwijl de NASDAQ ‘slechts’ 43,9% steeg.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie