Ivo Melchers Ivo Melchers
25/02/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2023 12:00

Gratis huis door bitcoin: zo lang moet je BTC staken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Casa gratis con Bitcoin: ¿Cuánto tiempo tienes para hacer staking?

Foto: Shutterstock/MNami

Wanneer er gesproken wordt over het staken van crypto denkt men logischerwijs aan het verdienen van rente over Proof-of-Stake (PoS) cryptomunten. Met populaire PoS munten als ethereum (ETH) en cardano (ADA) kun je door middel van staking bijdragen aan de veiligheid van de desbetreffende blockchain. In ruil hiervoor ontvang je een beloning waar je een leuk zakcentje mee kunt verdienen. Echter is het verdienen van een passief inkomen niet alleen uitbesteed aan PoS cryptomunten: zelfs bitcoin (BTC) kun je voor je laten werken.

Bitcoin mining wordt zwaarder dan ooit één week voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe werkt Bitcoin staking?

In de basis zijn er twee soorten staking: on-chain staking en off-chain staking. Eerstgenoemde is hetgeen wat als eerst naar boven komt bij menig crypto-investeerder wanneer er over staking gepraat wordt. Dit is alleen mogelijk bij cryptomunten die gebruikmaken van het Proof-of-Stake consensus mechanisme.

Bitcoin maakt echter gebruik van het Proof-of-Work consensus algoritme en is om die reden niet geschikt voor on-chain staking. Daarentegen kun je jouw BTC via verschillende platformen off-chain staken. In theorie werkt dit net wat anders, maar de uitkomst blijft hetzelfde: je ontvangt een beloning in ruil voor het vasthouden van crypto.

Advertentie

BTC verdienen met Coinmerce Earn

Het Nederlandse Coinmerce is een platform waar het onder andere mogelijk is om een passief inkomen te verdienen met jouw bitcoin. Middels het Coinmerce Earn programma kun je een jaarlijks rentepercentage verwachten van 0,80%. Dit betekent dat je met 1 BTC jaarlijks 0,00799 BTC aan rente kunt verwachten. Tegen de huidige bitcoin koers heeft dat een waarde van €184.

Echter is het belangrijk om te vermelden dat de rente in de loop der tijd zal toenemen. Dit fenomeen wordt ook wel compound interest genoemd en houdt simpelweg in dat je rente verkrijgt op rente. De rente op Coinmerce wordt wekelijks uitbetaald, wat betekent dat je steeds meer BTC zal ontvangen als rente naarmate de tijd vordert. Albert Einstein noemde dat effect van samengestelde beloningen ook wel het achtste wereldwonder.

Wanneer je een lange termijnhorizon hebt kun je na flink wat jaren een mooi passief inkomen verdienen met je bitcoin holdings. Uiteraard gaat het een stuk sneller wanneer je met een flinke smak geld begint. Echter is dit voor de meesten niet weggelegd en om die reden zal het knap lastig zijn om een huis te kopen met het staken van BTC. Dat neemt niet weg dat je zonder enige moeite jouw BTC vermogen passief kunt laten groeien.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie