Simon Bosch Simon Bosch
06/06/2022 12:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2022 12:35

Groei in bitcoin automaten al maanden extreem laag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cajeros automáticos de BTC conquistan EE.UU., pero no sin problemas

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De afgelopen maand was een harde voor de markt voor cryptocurrency.  Dat is ook te merken aan het aantal bitcoin (BTC) automaten die afgelopen maand zijn geïnstalleerd. Dit is sinds 2019 niet meer zo laag geweest, al lag de groei van 2,2% in mei al minder laag dan in maart en april. In maart 2022 was dit slechts 1,7% en in april zelfs maar 0,9%.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Dip in aantal BTC installaties

Dat weten we dankzij data van Coin ATM Radar. Wereldwijd werden in mei 1.469 crypto-automaten geïnstalleerd, maar 671 werden gesloten. Dat was dus een netto groei van 2,2% of 789 automaten. Afgelopen december waren dat er nog 1.972. Dat is een daling in de groei van 89,75%. Toch begint de groei in aantal crypto-automaten dus langzamerhand weer te stijgen ten opzichte van maart en april. Er lijkt dus nog genoeg vraag te zijn. Het bedrijf Genesis Coin produceert maar liefst 41% van de apparaten. Op plaats twee staat General Bytes met ‘slechts’ 21,6% van de markt.

Advertentie

VS meeste crypto-automaten

Je zou denken dat de landen waar exchanges en instituten minder worden vertrouwd de meeste automaten hebben. Dan denk je vermoedelijk het eerst aan landen in Zuid-Amerika en Azië, waar een hoge inflatie niet zo ongewoon is en waar cash vaak veel gebruikt wordt.

Toch blijkt juist het tegenovergestelde het geval te zijn. Maar liefst 87,9% van alle automaten bevindt zich in de Verenigde Staten. Je zou denken dat volledig digitale handelsplatformen in de VS wel ingeburgerd zijn. 6,3% van de apparaten staat in Canada. Slechts 3,8% staat in Europa, en een minuscule 0,7% staat in Azië. In totaal staan er in de VS 33.245 crypto-pinapparaten, en in de wereld zo’n 37.827. In Europa staan er maar 1.419.

De meest aangekochte crypto is volgens data van Coin ATM Radar op het moment bitcoin (BTC). Litecoin (LTC) staat op plek twee en ethereum (ETH) op plaats drie. Heb jij wel eens een crypto-automaat gebruikt of er wel eens één heeft gebruikt? Vertel het ons in Discord!

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie