Timo Bult Timo Bult
19/05/2023 05:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2023 05:20

Groep kleine bitcoin investeerders ziet ‘meedogenloze stijging’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Groep kleine bitcoin investeerders ziet 'meedogenloze stijging'

Foto: Anton Watman/Shutterstock

Dankzij de transparantie van de Bitcoin blockchain, kunnen we scherp in de gaten houden wat de verschillende soorten en maten wallets precies doen. Daarmee kunnen we ook een idee krijgen van wek type investeerder op dit moment aan het bitcoin kopen of verkopen is. Volgens blockchain-analyseplatform Glassnode is het op dit moment de groep van kleine BTC investeerders die “meedogenloos aan het groeien is.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Record aan ‘bitcoin shrimps’

Glassnode toont aan de hand van een grafiek hoe het aantal bitcoin shrimps de afgelopen tijd flink aan het toenemen is. De groei is zelfs zo snel dat er nu een nieuw record is bereikt.

“Het Bitcoin-aanbod van Shrimp Entities (<1 BTC) blijft meedogenloos stijgen en breidt zich uit tot een ATH van 1,31 miljoen BTC.

De groep ervaart momenteel een aanzienlijke groei van +26.000 munten per maand, met slechts 202 (3,9%) handelsdagen die een grotere maandelijkse groei laten zien.”

Op dit moment is er volgens Glassnode minimaal 1,31 miljoen BTC in handen van wallets met minder dan 1 bitcoin. Deze balans groeit daarnaast met 26.000 BTC per maand. Slechts op 202 handelsdagen was deze groei groter, wat maar 3,9% van het totaal is.

De term ‘Shrimp’ verwijst naar kleinere investeerders in de Bitcoin-markt die minder dan één bitcoin in hun bezit hebben. Het feit dat het aantal bitcoins dat door deze shrimps wordt vastgehouden, toeneemt, suggereert dat er meer individuele beleggers zijn die hun positie in BTC vergroten of nieuw instappen in de Bitcoin-markt.

Shrimps begonnen in april met bitcoin kopen

Op dezelfde grafiek is goed te zien dat de groep investeerders vooral in april 2022 begonnen te kopen. Dat was het moment nadat de bitcoin koers flink in waarde was gedaald.

Opvallend genoeg wat april 2022 zeker niet de bodem. BTC zou de maanden erna nog verder in waarde dalen. De groep van kleine bitcoin investeerders bleef desalniettemin inslaan, mogelijk als onderdeel van een dollar cost average (DCA) strategie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie