Wessel Kersting Wessel Kersting
12/05/2022 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2022 13:01

Grootste bank van Brazilië gaat bitcoin en ethereum aanbieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste bank van Brazilië gaat bitcoin en ethereum aanbieden

Foto: Zarko Prusac/Shutterstock

Nubank, de grootste bank uit Brazilië, heeft op 11 mei laten weten dat zij haar cliënten de mogelijkheid gaat geven om in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) te handelen. De bank gaf aan dat cliënten de mogelijkheid krijgen om in deze twee cryptocurrencies te handelen voor een minimum van 1 Braziliaanse real. Cliënten konden voorheen bij deze bank al investeren in cryptocurrencies, echter konden zij dit alleen nog doen middels exchange traded funds (ETF’s)

Verwacht geen grote rally na bitcoin halving, zegt Deutsche bank
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Sterke groei populariteit BTC en ETH

David Vélez, CEO en medeoprichter van Nubank, heeft gezegd dat cryptocurrencies sterk in populariteit zijn gegroeid. Daarnaast gaf hij aan dat cryptocurrencies de wereld kunnen veranderen.

Nubank is de grootste fintech bank in Latijns Amerika. Daarnaast fungeert deze bank enkel als een online bank en biedt veel verschillende innovatieve producten en services. De bank werkt binnen verschillende bedrijven, en instanties zoals Sequoia Capital en Berkshire Hathaway investeren in Nubank. 

Cliënten hoeven geen speciaal account aan te maken maar kunnen gewoon hun huidige account gebruiken om deze cryptocurrencies te kopen. Dit is een groot voordeel aangezien dit ervoor zorgt dat deze gebruikers makkelijker de markt kunnen betreden. 

Cryptocurrencies zijn erg populair in Latijns Amerika. Sommige landen laten meer toe met betrekking tot deze sector dan andere, echter zien we duidelijk dat steeds meer banken cryptocurrencies omarmen.  

Advertentie

Nubank’s goede timing

Of deze beslissing van de bank komt mogelijk op een verkeerd moment. De koers van bitcoin is in de afgelopen dagen hard gecorrigeerd en heeft zelfs de $26.700 aangetikt en ethereum zakte naar een bodem van $1.700. 

Het is op het moment geen goed moment voor de lancering van crypto gerelateerde producten of services. Een ander product wat op de markt zal verschijnen is de eerste bitcoin ETF van Australië. Deze ETF zal op 12 mei op de markt komen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie