Grootste bank van Zuidoost-Azië gaat cryptocurrency exchange lanceren voor o.a. bitcoin en ethereum

DBS, de grootste bank van Singapore en Zuidoost-Azië, gaat een cryptocurrency-exchange lanceren. De crypto community ontdekte onlangs een pagina op de website van de bank over deze ‘Digital Exchange.’

- Advertentie -

Alhoewel de pagina inmiddels weer is verwijderd, kan men hier een cache versie ervan bekijken. Changpeng Zhao, CEO van Binance, noemt het alvast een stap in de goede richting:

Op de verwijderde pagina van DBS is te lezen dat de bank bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ether (ETH), en xrp (XRP) gaat aanbieden in ruil voor fiatvaluta als de Amerikaanse dollar (USD), Hong Kong dollar (HKD), Japanse yen (JPY) en de Singaporese dollar (SGD).

Su Zhu, CEO van Three Arrows Capital, zegt dat dit onmiddellijk de gemakkelijkste manier zal worden om crypto in te stappen voor mensen die in Singapore bankieren:

- Advertentie -

Kyle Davies, ook van Three Arrows Capital, denkt dat er veel crypto geaccumuleerd zal worden hierdoor. DBS staat voor de Development Bank of Singapore. Op de website van DBS Digital Exchange staat nog het volgende:

Digitale activa staan klaar om de toekomst van de digitale economie van morgen te worden. Met de DBS Digital Exchange, een door de bank gesteunde digitale beurs, kunnen bedrijven en investeerders nu gebruikmaken van een geïntegreerd ecosysteem van oplossingen om het enorme potentieel van particuliere markten en digitale valuta af te tappen.

In tegenstelling tot de meeste digitale beurzen van tegenwoordig, heeft DBS Digital Exchange geen digitale activa. In plaats daarvan worden alle digitale activa bewaard bij DBS Bank, die wereldwijd wordt erkend voor zijn bewaarservices. Om de digitale activa van klanten veilig te houden, heeft DBS Bank DBS Digital Custody geïmplementeerd, een institutionele bewaaroplossing die speciaal is afgestemd op de bewaring van digitale activa.

Er is momenteel niet meer bekend over deze digitale beurs. Waarschijnlijk zullen we daarvoor moeten wachten op een officiële aankondiging.

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.071,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.791,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.825,70 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.893,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.906,90 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...