Timo Bult Timo Bult
01/12/2021 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2021 18:45

Grootste supermarktketen Kroatië accepteert nu crypto als bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootste supermarktketen Kroatië accepteert nu crypto als bitcoin

De adoptie van crypto groeit gestaag verder! Deze keer goed nieuws uit Kroatië, daar accepteert de grootste supermarktketen van het land, Konzum, nu namelijk cryptocurrencies als betaalmethode. Klanten kunnen nu hun boodschappen betalen met onder andere bitcoin (BTC).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Boodschappen met bitcoin kopen

Konzum is de grootste supermarktketen van Kroatië. Het bedrijf heeft zo’n 700 winkels verspreid over het land met in totaal maar liefst 10.000 werknemers. Opvallend is dat de keten sinds vandaag crypto-betalingen accepteert. De mogelijkheid geldt vooralsnog enkel voor de webshop waar klanten “boodschappen, hygiëne- en huishoudelijke artikelen en andere producten” kunnen kopen. De webshop heeft 12.000 artikelen in zijn assortiment.

Het bedrijf heeft de stap gezet om de laten zien dat het “voortdurend de wereldwijde trends volgt, innovaties introduceert en de standaard zet in de detailhandel.” Konzum wil de crypto-betalingen uiteindelijk ook uit gaan rollen in zijn fysieke winkels. Een mooie ontwikkeling voor de adoptie van crypto als betaalmiddel!

Naast BTC ook ethereum en meer

In totaal accepteert Konzum 8 cryptocurrencies in zijn webshop. In samenwerking met betalingsverwerker Electrocoin accepteert de winkelketen naast bitcoin ook ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) en USDC. De twee laatstgenoemden zijn stablecoins.

Advertentie

Hoe het werk

In de aankondiging legt Konzum uit hoe het proces precies werkt voor klanten. Zodra de klant zijn of haar winkelwagentje heeft gevuld, kan de klant kiezen om met crypto te betalen. Na het aanklikken van deze optie wordt automatisch een QR-code aangemaakt die met een crypto wallet gescand kan worden. Na betaling ontvangt de klant een bevestiging in de mail met daarbij de factuur, en klaar is Kees!

Cryptocurrencies staan erom bekend zeer volatiel te zijn en dus zullen ze niet altijd aantrekkelijk zijn als betaalmiddel. Daarom garandeert het systeem van Konzum een prijs aan het begin van de transactie. Zo weet de klant dat het verstuurde bedrag in crypto voldoende zal zijn om de transactie te voltooien.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie