Simon Bosch Simon Bosch
14/11/2023 08:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 07:35

Grote beleggers blijven positief over crypto: $1 miljard aan inflows

XRP-XRP Cardano-ADA Ethereum-ETH Solana-SOL Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grote beleggers blijven positief over crypto: 1 miljard aan inflows

Foto: William Barton/Shutterstock

Cryptocurrencies zijn sinds dit jaar hard gestegen, en een interessante maatstaf voor de populariteit van de crypto-markt zijn beursfondsen die zich speciaal op cryptocurrencies richten. Twee weken geleden groeiden deze fondsen voor de tweede week met een enorm bedrag, en vorig week was dat niet anders.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin fondsen groeien opnieuw gigantisch

Dat schrijft CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Vorige week groeiden de gemeten crypto-fondsen met 293 miljoen Amerikaanse dollar – het op één na grootste bedrag van dit jaar. Maar twee weken geleden was het bedrag groter, toen bedroeg het in totaal 326 miljoen dollar.

Twee weken geleden was de eerste week waarin de weken met opeenvolgende inflows bij elkaar een groter bedrag vertegenwoordigden dan het ‘record’ van 2022. Vorige week is daar nog een mijlpaal bijgekomen, want de gemeten fondsen zijn sinds begin dit jaar met 1 miljard dollar gegroeid. De teller staat nu in totaal op 44,3 miljard dollar.

Meestal is bitcoin (BTC) de bestemming van het overgrote deel van alle inflows – het is immers de grootste cryptocurrency met een reden. Ook vorige week gold dit weer. 240 miljoen dollar van de 293 miljoen dollar kwam bij BTC terecht.

Twee weken geleden leken investeerders nog een slag om de arm te houden, want ook de fondsen die ervoor zijn gemaakt om bitcoin te shorten groeiden. Als je short gaat maak je winst bij een dalende prijs. Maar vorige week was anders, deze fondsen krompen namelijk met 7 miljoen dollar.

Advertentie

Optimisme omtrent ethereum en solana

Voor altcoins was het weer wat wisselvalliger. Frappant genoeg was afgelopen week in de spot-markten op reguliere crypto exchanges juist erg positief, maar de groei bleef beperkt tot een paar coins.

Met ethereum (ETH) ging het juist erg goed. De fondsen voor deze coin groeiden in totaal met 49,1 miljoen dollar, de grootste groei sinds augustus 2022. Volgens CoinShares kwam dit doordat er ook veel optimisme is omtrent de mogelijke goedkeuring van spot-ETF’s voor ethereum.

Solana (SOL) is ook nog steeds populair. SOL-fondsen groeiden met 12,4 miljoen dollar. Verder viel het voor veel andere altcoins enigszins tegen. Fondsen voor XRP krompen met 3,1 miljoen dollar, en die voor cardano (ADA) groeiden met slechts 0,8 miljoen dollar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie